-
Umeblowanie dla Gastricy L1
Jak umeblować pojemniczek dla gastricy L1?? Dostałem dziś 30 szt. i nie wiem jakie udogodnienia im zapewnić.
Prosiłbym o jakieś zdjęcie, albo link z opiem.
Z góry dziękuję.
-
Re: Umeblowanie dla Gastricy L1
Pudelka po kliszy, do pokrywki przyszyj jakąś gazę żeby miały na czym siedzieć i linieć. Niczego więcej nie trzeba.
-
Ja nie daje gazy, tylko siatkę z włókna szklanego, taką jak się daje pod tynk. Na tym linieją, lepsze od patyczków, bo nie pleśnieje. Nie zapomnij o dziurkach w pudełku.
-
ostatnio na forum tez bylo zeby pudeleczka byly przezroczyte (tzn te biale)
podobno w ciemnuch pudeleczkach smiertelnosc malych modliszek jest wiekszza
-
A czy patyczki oprócz tej gazy ,sąwskazane żeby mogła se połazić,czy mogą wręcz utrudnićlinienie ???
-
ej wlasnie a jak ta gaze zamontowales ?? ja mam poprostu dziurki i moja sie walsnie czasem slizga :P
-
Ja zdjąłem z góry wieczko, i nałożyłem gazę. Dzięki temu modlichy normalnie bezpiecznie wiszą, i w dodatku cyrkulacja powietrza jest większa.
-
ja mam w pudełku po kilszy z gazą na górze, i zapałeczka w poziomie pudełka rzeby mogłą wylinieć
-
Gazę można przyszyć zszywaczem, po kilku próbach nie jest to trudne. Dziurki na suficie spokojnie wystarczą jako wentylacja.
Gaza zamiast pokrywki może sprawiać problemy, zwłaszcza jeśli ktoś karmi muszkami, które przez otwory przejdą.
-
Najlepiej jest położyc gazę na pudełeczko i przytrzasnąć wieczkiem.Po jakimś czasie sama wbija się w pokrywkę i nie ma problemu.
Uprawnienia umieszczania postów