Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Umeblowanie dla Gastricy L1

Mieszany widok

Krawiec
    Guest

Umeblowanie dla Gastricy L1

Jak umeblować pojemniczek dla gastricy L1?? Dostałem dziś 30 szt. i nie wiem jakie udogodnienia im zapewnić.

Prosiłbym o jakieś zdjęcie, albo link z opiem.

Z góry dziękuję.

PULSAR
    Guest

Re: Umeblowanie dla Gastricy L1

Pudelka po kliszy, do pokrywki przyszyj jakąś gazę żeby miały na czym siedzieć i linieć. Niczego więcej nie trzeba.

Nestor
    Guest

Ja nie daje gazy, tylko siatkę z włókna szklanego, taką jak się daje pod tynk. Na tym linieją, lepsze od patyczków, bo nie pleśnieje. Nie zapomnij o dziurkach w pudełku.

kaczi
    Guest

ostatnio na forum tez bylo zeby pudeleczka byly przezroczyte (tzn te biale)
    podobno w ciemnuch pudeleczkach smiertelnosc malych modliszek jest wiekszza

lukas_d
    Guest

A czy patyczki oprócz tej gazy ,sąwskazane żeby mogła se połazić,czy mogą wręcz utrudnićlinienie ???

Matmike
    Guest

ej wlasnie a jak ta gaze zamontowales ?? ja mam poprostu dziurki i moja sie walsnie czasem slizga :P

Krawiec
    Guest

Ja zdjąłem z góry wieczko, i nałożyłem gazę. Dzięki temu modlichy normalnie bezpiecznie wiszą, i w dodatku cyrkulacja powietrza jest większa.

Czibi Pułtusk
    Guest

ja mam w pudełku po kilszy z gazą na górze, i zapałeczka w poziomie pudełka rzeby mogłą wylinieć

PULSAR
    Guest

Gazę można przyszyć zszywaczem, po kilku próbach nie jest to trudne. Dziurki na suficie spokojnie wystarczą jako wentylacja.
    Gaza zamiast pokrywki może sprawiać problemy, zwłaszcza jeśli ktoś karmi muszkami, które przez otwory przejdą.

bysiu
    Guest

Najlepiej jest położyc gazę na pudełeczko i przytrzasnąć wieczkiem.Po jakimś czasie sama wbija się w pokrywkę i nie ma problemu.

Uprawnienia umieszczania postów