-
moze byc ?? taka roslinka ?
wzielem szczepke takiej rosliny nieznam nazwy jest pelno jej na moim podworku ta roslina czepia sie wszytskie oplata mury itd. i mysle ze bedzie dobra do tera jak myslicie bo chyba trujaca nie jest tylko ze to jest roslina sezonowa tylko nieiwem jak w domu
jak myslicie ?? zamieszczam fotke pod tym linkiem:
http://members.lycos.co.uk/biazio1/1.JPG
http://members.lycos.co.uk/biazio1/2.JPG
-
Re: moze byc ?? taka roslinka ?
Wydaje mi się że jeżeli roślinka będzie rosła w domu to nie będzie dobra dla modliszki. A nawet jeżeli byłaby trująca to chyba by to modliszce nie zaszkodziło ponieważ one nie jedzą liści ![Big Grin](images/smilies/biggrin.png)
P.S
Wygląda ona jak pewna nielegalna roślinka o pseudonimie Marysia
-
wiedzialem ze ktos to napisz ze podobna do marysi jest podobna tak z grubasz
a rosnac to ona bedzie ale tylko troche zreszta ja ja bede przycinal jak bedzie za duzo
to mysle ze z tym nie bedzie problemu...
-
Mi sie wydaję że to winorośl takie samo mi na balkonie rośnie :]
Trujące to raczej chyba nie będzie ale nie wiem czy ci się taka
roślina w terra przyjmie
-
oki zobaczymy czy sie przymie narazie wzielem taka nieduza szczepke i wsadzilem do sloika...
-
Wydaje mi się, że jest to winobluszcz pięciolistkowy (Parthenocissus quinquefolia). 100% pewności nie mam.
Pozdrowiaski
-
tak to jest chyba ten albo jakis podgatunek tej roslinki o ile takie wystepuja
szkoda ze niemam opisu po polsku jakie wymagania itd. i czy on tylko sezonowy... (czy w domu bedzie caly rok)
-
znalazlem krotki opis tej rosliny tylko lipa ze nie jest napisane czy w warunkach domowych bedzie caly czas moze ktos z was wie ?? bo na zime zrzuca liscie ale to jak jest na dworze.. nieiwem moze bede pierwszym ktory sie tegod owie :P
Uprawnienia umieszczania postów