Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: kiedy latają?

algirdas
    Guest

kiedy latają?

Jak długo po imaginalnej modliszki zaczynają latać? W jakich sytuacjach to czynią? Kiedy to można zaobserwować? Mam Sphordromantis gastrica jedną parkę oczywiście imago.

obcy91
    Guest

Re: kiedy latają?

Samice latają znacznie zadzej od samców samce od czasu do czasu zatrzepotaja skrzydłami itd. a ile czasu po imago az im nie stwardnieja skrzydła i jak nabiora siły po wylince!!

Radek. P.
    Guest

Nie znam się na hodowli modliszek, ale słyszałem, ze w naturze modliszki latają prawie wyłącznie w nocy. Chcą ograniczyć ryzyko z kilkunastu gatunków ptaków, do kilku nietoperzy.

Walter Sullivan
    Guest

Z tego co wiem to lataja tylko samce a samice wogule.

piteer
    Guest

samice tez lataja tylko zalezy jakiego gatunku
    jesli mowic o spodromantis gastrica to u samicy zaobserwowalem tylko 1 raz jak latala ( byla to odleglosc ok pol metra a samica byla nienajedzona)

Predator
    Guest

Miałem samca który świetnie latał Jak tylko "poczuł wolność" albo był wystraszony to skakł z czegoś i szybował przez pół mieszkania. No i to nieustanne trzepotanie

Samica moja tylko rozkładała i trzepotała skrzydłami. Trudno mi wyobrazić lot takiej "pękatej" modlichy na takich stosunkowo małych skrzydełkach

Saurus
    Guest

Przeciez mmowil, ze chodzilo o glodna, lekka modliche, a lot byl krociutki.

Uprawnienia umieszczania postów