Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Modliszka dla początkującego

Krawiec
    Guest

Modliszka dla początkującego

Ostatnio zacząłem myśleć o powiększeniu mojego zoo, i wpadłem na pomysł kupna modliszki.
    Kolega sugerował mi Gastrice, le chciałbym się upewnić. W modliszkach jestem początkujący. Chciałbym żebyście mi powiedzieli, ile kosztuje utrzymanie 1-2 modliszek miesiecznie, czy trudne w hodowli, itp.
    Dzieki za pomoc

PULSAR
    Guest

Re: Modliszka dla początkującego

NA początek najlepsze są modliszki z rodzajów sphodromantis i hierodula. Są najprostsze w hodowli i rozmnażaniu. A info ogólnie o hodowli:

www.modliszki.com

a w szczególności

www.modliszki.com/faq.php

Taki post pojawia się przynajmniej raz na 2 tygodnie na tym forum, zkorzystaj z opcji SZUKAJ!!

Dobimetal
    Guest

Raz na dwa tygodnie, chyba co tydzień:] Ostatni jak grzyby po deszczu wyrastają te same tematy, nawet nazwy mają te same:]
    Tu masz podobne:

http://www.terrarium.com.pl/forum/re...&i=8405&t=8405

Pozdrawiam

katola
    Guest

koszty to tylko zarcie i kupno mieszkanaka jakiegos-a gastricka jest dobra-ale jak kupisz 2 sztuki L1 to małe szanse ze bedziesz miał jakies imago

piteer
    Guest

eee...
    jakto male szanse...
    ja raz dostalem 2 gastrici L1 (gratis bo kupowalem jakis inny gat.)
    i obie dozyly pieknie i zdrowo imago

katola
    Guest

wiem ja tez tak miałem (2 L1 i jeszcze parka) ale mysle ze istnieje dosc duze ryzyko-niektorzy po 10 sztuk kupuja zeby miec powiedzmy 4 imago-nie mowie ze to niemozliwe ale szanse male.

Krawiec
    Guest

Czyli Gastrica będzie dobra??? I mam kupić kilka sztuk na początek??? Jakie terra takie optymalne dla 1-2 modliszek, co jedzą i jaki koszt modliszki+ akwarium+wyposazenie???

katola
    Guest

to juz jest FAQ na modliszki.com:
    po pierwsze L1 gastricke kupisz gora za 3zł, pod drugie kup sobie z 5 sztuk, TERRARIUM dla dorosłekj gastricki -25cm/25cm/25cm-mysle ze takie bedzie dobre-wyposazenie to tylko termometr i ewentualnie higronmentr(razem 20zł) no i jak masz zimno(ponizej 22*C) w domu to jakąs lampe.
    L1-L2-pojemnik po kliszy
    L3-L4-pojemnik na na mocz
    L5-L6-pudełko zakrecane na 100 CD
    L7-imago-terrarium
    To wszystko i czytaj FAQ-na pamięc sie naucz

Saurus
    Guest

Krawiec, co do terra dla 1-2 modliszek- mowisz o trzymaniu razem? Nawet o tym nie mysl, gastrice sie pozjadaja :]

katola
    Guest

racja-kazda ma miec swoje lokum

Uprawnienia umieszczania postów