-
Dziwne zachowanie
To znaczy mam taki problem bo moja jedna modliszka z trzech zaczela sie dziwnie zachowywac spodnia czescia odwloka ociera o podloze tak jakby ja cos (swędziło)
Dodam to ze musiałem ją nakarmić muszką z odłowu bo paczka z muszkami się spóźniła, może to coś wam podpowie.Pozostałe dwie się tak nie zachowują
-
Re: Dziwne zachowanie
a nie jest po wylince? Jak nie jest po wylince to moze to byc sytuacja dwuznaczna-albo tak robi bo akurat tak robi albo moze byc chora lub osłabiona -moim zdaniem wszystko sie wyjasni d ciągu góra 2 dni
-
Po wylince nie jest bo to mała L1 a to zauważyłem dwa-trzy dni temu jedzenie dostaja regularnie itp. gdy sie przyjzałem pozostałym dwóm teraz robia to samo
a od jednej muszki raczej nic by im nie było . A zachowania modliszek raczej nie nzam bo niedawno zaczołem hodować ale to sie jakieś dziwne wydaje
-
tak jak mowiłem na początku mysle ze naraz by im nic nie wyszło(chodzi mi tu o jakąs dolegliwosc)-poprostu tak robią-być moze beda miały wylinke-modliszki czesto przed nia sa słabe
-
właśnie jedna z modlich siedzi na samej górze pudeleczka. Jest strasznie słaba rusza wszystkim ale tak niebardzo.Może zaniedługo przejdzie wylinke.
dzięki katola za odpisanie
-
No i siemać jedna zdechła druga tez jest w marnym stanie drgawek dostaje
Została mi jedna zdrowaz w sumie rzeczy myśle ze nic jej nie bedzie nazwet dzisiaj upolowala muszke.
-
A przymocowales im na suficie pudelka jakąś gazę, żeby miały się do czego przyczepić na czas wylinki? I w jakich warunkach je trzymałeś?
-
Mialy gaze przymocowana i wykalaczke im wsadzilem spryskiwalem raz dziennie taka mzawka troche ,czesto spijaly ze scianek. temperature 25*C no i chyba tyle i wszystkie mialy takie same warunki i dziwne ze jedno przezylo jesli bybylo cos nie tak .
-
Przy takiej temperaturze i wilgotnosci i pewnie niemal zerowej wentylacji to pewnie jakas grzybica....
-
Grzybica czy ja wiem,nie widzialem zadnych plesni ani grzybow w pojemnikach a pozatym usuwalem regularnie resztki i gowienka. A co do wentlacji to dziurki nie mialy tylko u gory ale tez na dole
Uprawnienia umieszczania postów