Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Dziwne zachowanie

Snapek
    Guest

Dziwne zachowanie

To znaczy mam taki problem bo moja jedna modliszka z trzech zaczela sie dziwnie zachowywac spodnia czescia odwloka ociera o podloze tak jakby ja cos (swędziło)
    Dodam to ze musiałem ją nakarmić muszką z odłowu bo paczka z muszkami się spóźniła, może to coś wam podpowie.Pozostałe dwie się tak nie zachowują

katola
    Guest

Re: Dziwne zachowanie

a nie jest po wylince? Jak nie jest po wylince to moze to byc sytuacja dwuznaczna-albo tak robi bo akurat tak robi albo moze byc chora lub osłabiona -moim zdaniem wszystko sie wyjasni d ciągu góra 2 dni

Snapek
    Guest

Po wylince nie jest bo to mała L1 a to zauważyłem dwa-trzy dni temu jedzenie dostaja regularnie itp. gdy sie przyjzałem pozostałym dwóm teraz robia to samo
    a od jednej muszki raczej nic by im nie było . A zachowania modliszek raczej nie nzam bo niedawno zaczołem hodować ale to sie jakieś dziwne wydaje

katola
    Guest

tak jak mowiłem na początku mysle ze naraz by im nic nie wyszło(chodzi mi tu o jakąs dolegliwosc)-poprostu tak robią-być moze beda miały wylinke-modliszki czesto przed nia sa słabe

Snapek
    Guest

właśnie jedna z modlich siedzi na samej górze pudeleczka. Jest strasznie słaba rusza wszystkim ale tak niebardzo.Może zaniedługo przejdzie wylinke.
    dzięki katola za odpisanie

Snapek
    Guest

No i siemać jedna zdechła druga tez jest w marnym stanie drgawek dostaje
    Została mi jedna zdrowaz w sumie rzeczy myśle ze nic jej nie bedzie nazwet dzisiaj upolowala muszke.

PULSAR
    Guest

A przymocowales im na suficie pudelka jakąś gazę, żeby miały się do czego przyczepić na czas wylinki? I w jakich warunkach je trzymałeś?

Snapek
    Guest

Mialy gaze przymocowana i wykalaczke im wsadzilem spryskiwalem raz dziennie taka mzawka troche ,czesto spijaly ze scianek. temperature 25*C no i chyba tyle i wszystkie mialy takie same warunki i dziwne ze jedno przezylo jesli bybylo cos nie tak .

Saurus
    Guest

Przy takiej temperaturze i wilgotnosci i pewnie niemal zerowej wentylacji to pewnie jakas grzybica....

Snapek
    Guest

Grzybica czy ja wiem,nie widzialem zadnych plesni ani grzybow w pojemnikach a pozatym usuwalem regularnie resztki i gowienka. A co do wentlacji to dziurki nie mialy tylko u gory ale tez na dole

Uprawnienia umieszczania postów