Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Wrocław-Giełada?

janpol
    Guest

Wrocław-Giełada?

Witam wszystkich - mam pytanie kiedy jest najbliższa giełda terrarystyczna we Wrocławiu i gdzie jest. Czy można na niej kupić terrarium? A czy takie giełdy są również w Opolu? Dziękuję i pozdrawiam

Jarek Zajączkowski
    Guest

Re: Wrocław

Wybierz sie do dobrego sklepu po zbiornik hodowlany. Najpierw terrarium - potem zwierzeta. Dobra gielda w Polsce - chyba zartujesz....... Takiej NIE MA!!!!!!!!!!!!!
    Jeli kupujesz zwierzeta (chronione CITES) popros o dokumenty pochodzenia (swiadectwo importowe lub swiadectwo urodzenia w niewoli), POTEM ZAREJESTRUJ ZWIERZAKA!

terrarium kupisz na giełdzie na dworcu swiebodzkim,Zwierzęta na giełdzie na parkingu Domaru przy ul Braniborskiej-polecam te nie chronione Konwencją Waszyngtońska-masz przynajmniej pewnosc ze ekolodzy nie bedą cie chcieli zamknąc w pierdlu
    Czysto,sucho-po prostu pewnie

Jarek Zajączkowski
    Guest

ZaWSZE I Z PRZYJEMNOCIA POMOGE ZAMKNAC W PIERDLU WSZYSTKICH PRZEMYTNIKOW I OSZUSTOWM ZERUJACYCH NA nieszczesciu zwierzat CHRONIONYCH.
    Kupuj zwierzeta z papierami - bedziesz mial pewnosc ze nie popierasz SADYSTOW.
    NA DWORCU SWIEBODZKIM WE WROCLAWIU NIE WOLNO SPRZEDAWAC ZWIERZAT!
    SKONCZYLY SIE ZARTY - ZACZELA SIE LAPANKA!
    DLA DOBRA ZWIERZAT!

A co z tymi nie chronionymi Panie Jarku?One nie istnieją?Papierek załatwia wszystko,tylko o to chodzi?Papier wszystko przyjmie,a zwierze to zwierze,sam Pan wie o tym najlepiej.Czy to co ma papier jest zawsze lepiej utrzymane od tego co go nie ma?Wie pan dobrze ze tzw "legalny"import nie powoduje polepszenia stanu zwierząt.Są tak samo w kiepskim stanie tylko mają"papiery" i to jest ok,prawda?A moje brachypelmy nie mają bo ich dostac nie mogą i to tez jest ok?
    Jestem za całkowitym zakazem importu gadów.Te co sie mnożą u nas i tak wystarczą dla miłosników,a nikt nie kupował by wtedy gekonów do wyłapywania karaluchów na mieszkaniu-to nie zart tylko autentyczny tekst z jednego z legalnych duzych sklepów zoologicznych-i to pana nie oburza?
    Pozdrawiam Robert

To zamknijmy w pierdlu wszystkich terrarystów-nas-oszustów,sadystów i przemytników.Skąd ludzie przywozą zwierzęta? Z ameryki,afryki czy azji?Nie!!!
    Co najwyzej z Czech, Niemiec czy Holandii.I one są tam Legalne.A to ze polskie prawo jest smieszne to inna sprawa A łapanka to była dobra za faszystów-na roboty.Swiebodzki umarł ale na" domarze" jest pani weterynarz i tam łapanek nie bedzie bo to prywatny teren i giełda tez prywatna.I dobro zwierząt tez jest zachowane.Bo to my -terrarysci te własnie zwierzęta kochamy-a nie dręczymy.I chyba Pan powinien nas rozumiec.hipokrytów nam nie potrzeba-zasrane duze,legalne sklepy wcale nie mają lepszych zwierząt niz terrarysci.Tylko tyle ze sklepy płacą za "ochrone" a my nie bo nas nie stac.
    Pare ptaszków na Armii Krajowej tez było winnych?Panie Jarku,to my hodowcy tworzymy terrarystyke w tym zabawnym kraju.Czy celem jest zniszczyc nas?
    Po co ,co to da przyrodzie?No chyba ze chodzi o to zeby sie odpowiednio "opłacac"
    Ale znając Pana zaangazowanie w ochrone przyrody nawet takiego argumentu nie rozpatruje.POzdrawiam i prosze o odrobine wyrozumiałosci dla terrarystów
    Robert

Jarek Zajączkowski
    Guest

Prawo obowiazuje wszedzie. tak na malych jak i duzych gieldach. tak duze i male sklepy. trzeba sie tylko nauczyc z nim zyc i je przestrzegac.. PRZECIEZ WPROWADZAJAC CHRONIONE ZWIERZETA DO OBROTU TRZEBA MIEC DOKUMENTY POCHODZENIA . I TYLE!
    1. KOPIA DOKUMENTOW IMPORTOWYCH CITES

LUB

2. SWIADECTWO URODZENIA W NIEWOLI.

I tylko mi nie mow Robercie ze lekarze odmawiaja wydawania swiadectw. ONI MUSZA TO WYDAWAC jak bedzie trzeba - pomoge!. Importerzy odmawiaja cites (TAJEMNICA HANDLOWA)- ONI MUSZA JE PRZEKAZYWAC W MOMENCIE SPRZEDAZY NABYWCY - JESLI NIE TO OD 3 MCY DO 5 LAT!

Gdzie tu niszczenie terrarystyki? Masz udokumemntowane pochodzenie - spisz spokojnie. Rozmnazaj zwierzeta w niewoli , sprzedawaj przychowek tak aby nie "oplacalo" sie wylapywac z natury...bo przeciez o to w terrarystyce chodzi.

ps. przepraszam - ponioslo mnie troche....

Jarek Zajączkowski
    Guest

"Skąd ludzie przywozą zwierzęta? Z ameryki,afryki czy azji?Nie!!!
    Co najwyzej z Czech, Niemiec czy Holandii."

Robercie..... a w Czechach, Niemczech czy Holandii Pytony zasiedlaja miejskie parki, anakondy plywaja posrod tulipanow i wiatrakow, papugi zako pognaly wroble do skandynawii. Wybacz prosze cyniczny (troszeczke) ton. Jeli zwierzeta rodza sie w niewoli - otrzymuja papier od lekarza w Czechach, Niemczech Holandii i jest on wazny w Polsce. Wg Interpolu handel zwierzetami na duza skale to jeden z najbardziej dochodowych interesow na swiecie. CITES nie powstal ot tak sobie - konwencja regulujac (utrudniajac) handel odlawianymi zwierzetami chroni je.

janpol
    Guest

Re: Wrocław-Giełada?

Dzięki za odpowiedź . Jeżeli Panowie Jacek i Robert chcecie dalej prowadzić swoją dyskusje wymieńcie między sobą e-mail lub nr. GG bądź spotkajcie się osobiście i tam między sobą prowadźcie swoje racje.
    Dziękuję i pozdrawiam

Re: Wrocław-Giełada?

Jarku, wprost Cie ostatni nie poznaje. A szkoda bylo takiego fajnego faceta .
    Do rzeczy - jezeli mi pomozesz w jakikolwiek sposob otrzymac swiadectwo urodzenia w niewoli na moje Brachypelmy, bede wdzieczna. Powiatowy Lekarz Wet. nie wydaje takiego zaswiadczenia. A naprawde chodzi mi o legalne sprzedawanie ptasznikow - akurat te z listy CITES rozmnazaja sie w niewoli najlepiej. Przeciez nie jezdze wylapywac pajakow do dzungli, bez przesady. Mnoza sie u mnie (i nie tylko) calkiem legalnie, z moich, wyhodowanych i wyklutych u mnie mamus i tatusiow...

Pozdrawiam obu panow

Uprawnienia umieszczania postów