Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Plistospilota guineensis

Saurus
    Guest

Re: Plistospilota guineensis

katola- nie mowimy tu o H. coronatus.

katola
    Guest

to był przykład-tak samo nikt nie probował L1 guineensis dawac swierszcza dorosłego bo oczywiste jest ze nie da rady-tak samo jest z muchą L1 jest za mała

katola
    Guest

a pozatym na cholere ryzykowac? Soul bedzie wiedzial na pewno zeby L1 nie dawac-pomysl Saurus racjonalnie-wiesz ze nie miałes racji a ten argument z probowaniem jest wybacz beznadziejny

Saurus
    Guest

Nie, nie jest. A co, twoj beznadzieny nie jest, skoro mowisz "bo widze ze nie da rady" (czytaj: "bo tak sobie wymyslilem")?
    Nie porownuj muchy z pinki (one sa naprawde male) do doroslego swierszcza. JEsli chodziloby tu o muche z tych tlustych, bialych robakow to bym zrozumial, ale te blyszczace z pinek sa malutkie i taka modliszka jak P. guineensis raczej by sobie poradzila. A jakie w tym jest ryzyko? Mucha nie zaatakuje modlichy tak jak swierszcz.

katola
    Guest

Saurus juz brak mi słow-L1 nie da rady musze tak jak mowil PULSAR -Soul dawaj jak beda L3-ja juz nie dyskutuje-a ryzyko jest takie ze modliszka w probie pochwycenia moze ulec wypadkowi np. polamaniam chwytnych jeslki wogole bedzie probowała sie na muche zucic-koniec Soul mysle ze zdecydujesz własciwie

szaryprorok
    Guest

lol przecież plispospilota L jeden jest wielkości tych kilku kropek-> .....
    a mucha jest mniej wiencej taka -> .......

to teraz weź pod uwage że ta modlicha ma odnuża chwytne mniej więcej długie na jedną trzecią ciała-choć to już i tak przegięcie-ale załóżmy...

niewiem jak niby ona miała by złapać muche chyba że zabiła by ja konstrułując pułapkę(naprzykład wilczy dół)-ale to by oznaczało że poza agresywnością jest również baaardzo inteligentna :P ...a tak serio-puki moja L3 żyła niebyła wstanie upolować pająka-takiego małego co skacze-w RP jest tylko jeden taki gat-sorka ale niepamiętam nazwy-ale spieprzała przed tym pająkiem aż się kużyło więc to chyba raczej jakiś kit na 3X10 do 8 %

pozdrawiam:P

Uprawnienia umieszczania postów