Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: żygająca gastrica

Mieszany widok

lussik
    Guest

żygająca gastrica

Moja modliszka gastrica L6 zaczeła żygać czerwoną cieczą. Co jej jest??

katola
    Guest

Re: żygająca gastrica

zmniejsz wilgotnosc-chyba masz dosc duzą?

lussik
    Guest

tak wsumie co dzień troche psikam wodą. A mogą być jeszcze jakieś przyczyny żygania??

AGAM
    Guest

czasemi się zdarza. Mi po czymś takim gastrici zawsze zdychały.... :/ ale wiem że nie zawsze się tak dzieje. A przyczyna pewnie wiąże się z pokarmem a nie z wilgotnością. Nie znaczy to, że źle ją karmisz, ale może akurat pokarm był felerny, albo się przejadła.

lussik
    Guest

karmie je mącznikami pokarm był żywy i świerzy. Jak modliszka może sie przejeśc je tylko tyle ile musi. Mam nadzieje że mi modlicha nie zdechnie, bo według moich obliczen niedługo może przechodzić wylinke może to żyganie jest związan z wylinką???

katola
    Guest

słuchaj nie z wylinką -AGAM modliszka sie nie moze przejesc niektore zygają z wilgotnosci zbyt duzej ale w tym wypadku klopotem jets faktycznie pokarm-mączniki są kijowe dla modliszek-zmien je na swierszcze i muchy lussiku

Hudzik
    Guest

Dokładnie mączniak powinien być tylko pokarmem uzupełniającym,jeśli chodzi o modliszki to podstawa owady latajace a pózniej swierszczyki.katola napisał(a):

AGAM
    Guest

jan ie trzymam modliszek w zbytniej wilgotności, a kilka razy zdażało się, że rzygały. Oznacza to, że pokarm ma na pewno duze znaczenie.

piteer
    Guest

dla gastriki moim zdaniem podstawowym pokarmem niesa latajace owady poniewaz mucha to bardzo malo dla tak duzej modliszki ( bo raczej o osach i szerszeniach w ziemie mozna tylko pomazyc...) dlatego twierdze iz lepsze beda swierszcze

lussik
    Guest

A jakie są sznase że modliszka zdechnie??

Uprawnienia umieszczania postów