-
Re: Moj samiec Creobroter pictipennis nie chce kopulować!!!!
do wykalaczki na koncu daj odpowiedniej wielkosci sztywny kartonik i w razie zagrozenie wloz go miezy pronotum samicy a samca - proste ale skuteczne...
-
ok. tylko co to jest to pronotum???
-
-
Końcowa wydłużona część tułowia przypominająca "szyję".
-
OK. to tez sie przyda tylko jest jeden wielki problem samiec niema zamiaru na nia wejsc, jak go klade koloniej to albo ucieka albo sie na nia patrzy a ja wtedy dmucham, a po chwili albo spyli jak samica sie ruszy albo dalej tak sopbie stoi.
wiec co robic??? moze nie jest gotowy?? ile moze tak stac kolo samicy??? az cos zrobi???
-
sorki, znowu pomylilem nicki.
-
Moze, ktos jeszcze zna jakies sposoby aby doprowadzic do kopulacji.??? Daje samca do samicy ale ten ciagle spyla??? kiedy on sie wkoncu zdecyduje???
-
próbuj codziennie tak jak ci mówią...a jak bendyiesy mial dosc-możesz zaryzkowac i poprostu nakarm samice wrzuc samca i niech sie dzieje wola nieba(i zebzs sie niestresował pujdz pooglondac coś w tv)-wsumie niepolecam tej metody,ale mi udało sie tak zaplodnic gastrice-a mialem taki sam problem jak kolega...pozdrawiam-i sorki za blendy-sterowniki do klawiaturz are dead
-
No to widze że mamy ten sam problem. Moja samica zniosla juz 2 kokony a samca to najchetniej by zjadła, zresztą on tez jak ją zobaczy to wieje gdzie pieprz rośnie.
Wiem ze to zadne pocieszenie, ale niestety nie są to jak widać niespotykane sytuacje.
:-((
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów