Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Moj samiec Creobroter pictipennis nie chce kopulować!!!!

tełko
    Guest

Moj samiec Creobroter pictipennis nie chce kopulować!!!!

Tak jak w temacie minęły już 2 tyg. i 2 dni. A on dalej nic, daje go na samice a on ucieka, próbowałem już kilka razy ale ciągle to samo. Macie jakieś dobre sposoby na kopulacje??? Piszcie.
    Dzięki za odpowiedzi

leviatan
    Guest

Re: Moj samiec Creobroter pictipennis nie chce kopulować!!!!

a czy samiec ma skrzydła? jak i jego partnerka?? i ile oboje są po wylince ?!!? Wg mnie poprostu są na to za młodzi

tełko
    Guest

samiec jest na 100% imago, samica ma obcięte skrzydla a on tylko jedno. Samiec przeszedl wylinke 5.03.05 czyli mineło juz 17 dni (2 tyg. i 3 dni) a samica juz ma chyba 1 mies. albo troche mniej.

PULSAR
    Guest

Na łączenie najwyższy czas. Spróboj łączyć wieczorem wieczorem, przedtem samca odseparuj żeby zbyt mocno nie odczuwał feromonów samicy.

katola
    Guest

dam ci rade
    daj samicy swierszcza samca poloz za nia jakies 40 cm i czekaj-ja czekalem w bezruchu z aparatem 40 min zanim zaczął za nia isc

tełko
    Guest

Tak. Tylko jest problem jak tylko go zobaczyła to się broniła przed nim (była napchana n max) a on zamiast na nią wejść to albo skakał ze strachu albo odlatywał lub też po niej przechodził.
    A ona go próbowała łapać naszczęście nic mu nie zrobiła tylko mi trochę palec pokuła.

huba
    Guest

PULSAR zrobile tak jak napisales ale samiec dalej od niej ucieka, chyba jej sie boi. ale tez boje sie ze jak go zobaczy to go zaatakuje, mimo ze jest nakarmiona.
    ????

tełko
    Guest

Sorki pomylilem sobie nicki z bratem.

piteer
    Guest

hmmm
    musisz zrobic to tak zeby ta samica go wlasnie niezobaczyla... daj go 10 cm za nia
    najpierw ostroznie dmuchaj od strony samicy aby poczol feromony a nastepnie jak sie osmieli zaczni delikatnie dmuchac go od tylu
    ps. jak chcesz mozesz zrobic sobie przyzad aby oddzielic pronotum samca od samicy - wtedy go niezje ja sobie taki przygotowalem do plistospilot i 4 krotnie uratowalem samcowi zycie

tełko
    Guest

cze a naczym to polega???

Uprawnienia umieszczania postów