-
kilka slow o encyklopedii terrarystyki
witam
wielu z was bazuje na wiedzy zdobytej wylacznie z ksiazek -nie sadze aby bylo to dobre rozwiazanie!
Niektorzy pisza informacje o gatunku ktorego nigdy niemieli.Nie tylko co to ma na celu...
czasem powstaja z tego niezle glupoty
no a teraz cytat z encyklopedii terraryski :
"Wymagania dla młodych są takie same jak dla dorosłych. Samce w niezmienionych warunkach dojrzewają szybciej niż samice.W czasie gdy samice są dorosłe, prawdopodobnie wszystkie samce z tego samego lęgu już nie żyją. Aby można było zatem kojarzyć osobniki z tego samego pokolenia, należy jak najszybciej rozdzielic młode, względem płci. Młode samce mają większe skrzydla niz samice tej samej wielkosci. Samce trzymamy w temperaturze 20*C. Samice powinny rozwijać się jak najszybciej"
...
-
Re: kilka slow o encyklopedii terrarystyki
To co napisales to jeszcze trzyma poziom. W sumie oprocz pierwszego zdania i drobnych bledow merytorycznych (skrzydla zamiast: zawiązki skrzydeł) to ten opis jeszcze sie nadaje.
Ja zamknalem raz na zawsze ta encykopledie jak przeczytalem ze modliszki linieja zaczepione glowa o pokrywe terrarium![Wink](images/smilies/wink.png)
-
mnie tez to zdanie powaliło
-
A wzieliście pod uwagę to że to jest przekład książki i błędy moga też wynikac z tłumaczenia to tak w nawiasie
-
No ale jednak ten kto to tłumaczył to chyba miał jakieś pojecie i wiedział że "linienie modliszki przyczepionej za głowę" to trochę nierealne![Smile](images/smilies/smile.png)
-
marek a czy my sie "czepiamy" autora czy ksiażki?
-
no właśnie to tak jak by ktoś chciał się zabić
hehe. Wydaje mi się że to by dziwnie wyglądało hehe
-
Witam
Jak myślicie warto tę pozycje nabyć ?
Czy ma jakąś wartość naukową ?
Pozdrawiam Kamil
-
Nie.
www.modliszki.com, FAQ i archiwum tego forum zapewnia ci dostateczna ilosc wiedzy. Jesli tam nie znajdziesz, czego szukasz, to pytaj wtedy na forum.
-
e a ja uwazam ze warto-pod warunkiem ze hodujesz inne zwierzeta-bo dla samych modliszek nie warto gdyz maja tam za malo dokładne inf., ale jesli masz cis innego()ptaszniki i inne "gady") to warto chocby nawet dla ogolnego zarysu wedzy
Uprawnienia umieszczania postów