Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: kilka slow o encyklopedii terrarystyki

Mieszany widok

piteer
    Guest

kilka slow o encyklopedii terrarystyki

witam
    wielu z was bazuje na wiedzy zdobytej wylacznie z ksiazek -nie sadze aby bylo to dobre rozwiazanie!
    Niektorzy pisza informacje o gatunku ktorego nigdy niemieli.Nie tylko co to ma na celu...
    czasem powstaja z tego niezle glupoty
    no a teraz cytat z encyklopedii terraryski :

"Wymagania dla młodych są takie same jak dla dorosłych. Samce w niezmienionych warunkach dojrzewają szybciej niż samice.W czasie gdy samice są dorosłe, prawdopodobnie wszystkie samce z tego samego lęgu już nie żyją. Aby można było zatem kojarzyć osobniki z tego samego pokolenia, należy jak najszybciej rozdzielic młode, względem płci. Młode samce mają większe skrzydla niz samice tej samej wielkosci. Samce trzymamy w temperaturze 20*C. Samice powinny rozwijać się jak najszybciej"

...

PULSAR
    Guest

Re: kilka slow o encyklopedii terrarystyki

To co napisales to jeszcze trzyma poziom. W sumie oprocz pierwszego zdania i drobnych bledow merytorycznych (skrzydla zamiast: zawiązki skrzydeł) to ten opis jeszcze sie nadaje.
    Ja zamknalem raz na zawsze ta encykopledie jak przeczytalem ze modliszki linieja zaczepione glowa o pokrywe terrarium

katola
    Guest

mnie tez to zdanie powaliło

Marek69
    Guest

A wzieliście pod uwagę to że to jest przekład książki i błędy moga też wynikac z tłumaczenia to tak w nawiasie

Dobimetal
    Guest

No ale jednak ten kto to tłumaczył to chyba miał jakieś pojecie i wiedział że "linienie modliszki przyczepionej za głowę" to trochę nierealne

katola
    Guest

marek a czy my sie "czepiamy" autora czy ksiażki?

PilotHawk
    Guest

no właśnie to tak jak by ktoś chciał się zabić hehe. Wydaje mi się że to by dziwnie wyglądało hehe

Bury
    Guest

Witam
    Jak myślicie warto tę pozycje nabyć ?
    Czy ma jakąś wartość naukową ?
    Pozdrawiam Kamil

Saurus
    Guest

Nie.

www.modliszki.com, FAQ i archiwum tego forum zapewnia ci dostateczna ilosc wiedzy. Jesli tam nie znajdziesz, czego szukasz, to pytaj wtedy na forum.

katola
    Guest

e a ja uwazam ze warto-pod warunkiem ze hodujesz inne zwierzeta-bo dla samych modliszek nie warto gdyz maja tam za malo dokładne inf., ale jesli masz cis innego()ptaszniki i inne "gady") to warto chocby nawet dla ogolnego zarysu wedzy

Uprawnienia umieszczania postów