-
uwagi co do forum
Nie mam specjalnych złudzeń co do poziomu większości zadawanych na tym forum pytań. Widze, że nikomu nie chce sie szukac niczego ani w FAQ, ani w opisach rodzin na naszej stronie. Mam jednak olbrzymią prośbę jeżeli juz zadajecie banalne pytania, na które dziecko znalazłoby odpowiedź na łamach naszego serwisu, przynajmniej nie kaleczcie tak języka i nie róbcie tak plugawych błędów ortograficznych...
-
Re: uwagi co do forum
popieram to ale musisz być realistą-pytania dalej będą a błędy również zostaną.
-
no-dysortografia i wogóle-ja mam orzeczenie (mam nadzieje że niebendzie błędów w ty kródkim poście-bo się załamię:P ) pozdrawiam
-
to zadne usprawiedliwienie - przy odrobinie dobej woli i wysilku mozna sie pewnych rzeczy wyuczyć. Pani zajmujaca sie zawodowo korekta moich tlumaczen w jednym z wydawnictw jest dyslektykiem, potrafila opanowac swoja ulomnosc i jest jednym z najlepszych korektorów... Wszystko kwestia pracy nad sobą. poza tym mozesz zawsze skorzystac z urzadzenia do prawdzania ortografii np w Wordzie... Teraz wszystkim wydaje sie ze jak mają certyfikat to zalatwia sprawe... Ja po prostu wstydziłbym sie coś takiego pisac...
-
przykro mi szaryproroku ale "w ogóle" pisze sie oddzielnie
-
hmmm tez mam taki papierek i owszem czasem jak szybko pisze to robie bledy ale mantid ma racje -wystarczy tylko popatrzec na to co sie pisze i nie ma klopotu...
(sorka ze nie uzywam polskich znakow...)
-
ja też mam dysortografię i dysleksję(choć osobiście uważam że takie choroby to jakaś paranoja i wymysł ludzi leniwych-i dla nich stworzony-ale niby społecznie jest to uznane:P)-ale naprawde staram się-szczegulnie to "w ogóle" :P..pozatym czasem klawiatura niepisze polskich liter...i tak sie cieszę, że nikt nie wytknoł mi że zadaje banalne pytania-choć wiem że może czasem się i to zdaża..przepraszam raz jeszcze ... pozdrawiam
-
Ja mam dysgrafie, na szczescie przy pisaniu na klawiaturze nic to nie zmienia, gorzej, gdy jest to pismo odreczne. Wtedy trudno to odczytac- ale i tak pisze juz wyrazniej niz kiedys, poprawilem sie
A najlepsza metoda na dysortografie i ogolnie bledy ort. jest czytanie wielkiej ilosci ksiazek- po prostu zapamietuje sie, raczej jest to podswiadome, jak powinno sie pisac te wyrazy.
Uprawnienia umieszczania postów