Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: jak zapakować modliszke do wysylki?

Mieszany widok

bunio
    Guest

jak zapakować modliszke do wysylki?

Musze zapakowac dorosłą modliszke gastrice - samca. Osobiście dowioze ja do kogoś, ten ktoś osobiscie do odbiorcy wlasciwego Jak to zrobic? Modlicha ma byc w takim pojemniku 2 dni. Prosze o info i z góry dziękuje za odpowiedzi.

katola
    Guest

Re: jak zapakować modliszke do wysylki?

Widze ze na 24 osoby nikt nie odp. wiec postaram sie Ci pomóc:
    1.musisz zapewnic odp. pojemnik-(np. wiaderko plastikowe)
    2.Na dno oczywiscie cos wilgotnego-papier toaletowy, szmatka
    3. wentylacja-otworki zrób na wieczku
    4.najlepiej obłuż wiaderko styropianem ale tak zeby od otworów wentylacyjnych zostawic pare cm zeby była jakas rezerwa i dostep do tlenu(z 10cm)
    5.obłóz gazetami(duzo)-dobrze izolują
    6.posklejaj tasmą wszystko i zrób jeden malutki otwór np.srubokrętem-od powieszchni paczki do wieczka.
    Mysle ze dwa dni wytrzyma

piteer
    Guest

ehh...
    tak szczeze mowiac to nienajlepsze by to bylo
    mam pewien patent dobry ... (wsumie to nie moj )) )
    no podziele sie z wami...
    1.popierwsze modliszka niezuzywa duzo tlenu wiec otwory na tlen to niejest dobry pomysl...- tylko beda wprowadzac zimne powietrze a pozatym pomysl z czyms wilgonym jest gozej niz zly... to by sie zaraz zimne zrobilo...
    Jesli wysylylasz duza modliszke to najlepiej obluz troche od srodka wata to pudelko aby modliszka sie nie obtlukla i pudelko. nastepnie dobrym pomyslem jest oblozenie tgo pudelka wata i owiniecie filia aluminiowa . Potem preferuje wlozenie calosci do np. pudelka po soku np. 2L (tutaj pozdrawiam osobe ktora mi dala pomysl z tym kartonem) )
    od wewnatrz wylozonym rowniez wata lub papierem toaletowym.Na koniec calosc dajesz do duzego kartonu z duza iloscia gazet zaklejasz tasma - i gotowe)
    ta metoda jest przezemnie dobrze wyprobowana - wszystkie modliszki L4 przezyly podroz poczta polsaka (podroz trwala az 2 dni!!) przy temp. -5*C!!!!!!

pozdrawiam ))

mantid
    Guest

Stanowczo bez wilgoci - to podstawowy błąd. zamiast waty pudełko lepiej wylozyc recznikiem papierowym - albo wsadzic modliszke do niewielkiego pustego pudelka ze scianka wyklejoną siatką lub gazą. Pudelko zaizoluj z zewnątrz tak, jak radził piteer - dziurek na powietrze robić nie musisz.
    Skoro dowozisz ją osobiscie nie powinno byc problemów.

bunio
    Guest

łał, dzięki serdeczne ze te wypowiedzi własnie tak myślałem że wyłoże kufel plastikowy papierem od środka. Fajny pomysł z kartonem po soku Dzieki za wypowiedzi

Uprawnienia umieszczania postów