-
ogrzewanie
witajcie,mam pytanie cze ktoś z was ma jakiś patent na ogrzewanie rerrariów/faunaboxów-za pomocą jakieś maty grzewczej?czy są takie w sprzedaży?czy da się samemu taką zrobić-tak by była natyle bezpieczna(bez ryzyka zawysokiej temperatury)bym niebał się że mi chata spłonie jak pujde do szkoły:P ...z góry dzięki
-
Re: ogrzewanie
i niekoniecznie to musi być światło żarówki-ale wogule z zastosowaniem drutów oporowych albo niewiem czego...
-
ja własnie mam teraz w domu temp. 23 *C ale w przysżłm roku w zimie napewno tak wysoka nie bedzie-wiec planuje wykonac tak jak na rysunku. niebieskie to terraria ,ponizej zarówki-akcja sie toczy na regale-myslicie ze to dobry pomysł?
-
oswietlenie ma byc oddołu??? ja bym chyba od gory założył (?)
wiecej energi cieplnrj przekarzesz chybaa temu regałowi niż ogrzejesz terra - takie jest moje zdanie
-
nie nie od dołu(narysowałem tak zeby było widoczne)-ogrzewanie ma byc lekko na d terrariami
-
-
Ja jednak jestem zwolennikiem mat grzewczych, albo jakiś grzałek, bo żarówki jakoś za bardzo przeszkadzają przy mniejszych terrariach. Myślałem ostatnio nad takimi ogrzewaczami do lusterek samochodowych, kosztują coś koło 8zł i wydaje mi sie ze mogłyby być dobrymi matami, musze to sprawidzić
Pozdr.
-
Dobimetal- jesli bedzie za cieplo od tego to zawsze mozna dac jakis maly rezystorek...
-
myslicie ze maty grzewczą sa bardziej praktyczne?
-
A nie lepiej kupic jedna dluga swietlowke, ktora nie dosc ze tania to jeszcze zuzywa malo energii i dostarcza odpowiednie swiatlo?
Uprawnienia umieszczania postów