Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Trzymanie w grupie??

Gwoździu_oi
    Guest

Trzymanie w grupie??

Podobno paradoxy są spokoine i mozna je trzymać w grupach czy ktos ma jakieś doswiadczenia w tym zakresie?? Czy jeszcze jakieś gatunki oprucz paradoxy daja sie trzymać w grupie??

bysiu
    Guest

Re: Trzymanie w grupie??

NIe jestem pewien co do paradoxy ale wiem, że przy dużej ilości pokarmu można trzymać razem młode Sphodromantis gastrica.

katola
    Guest

wiesz trzymanie parodox w grupach moim zdaniem nie jest najlepszym pomysłem:/
    Mozna z powodzeniem trzymac razem rodzaj empusa(wiadomo pokarmu musi byc odp. ilosc) albo np. gongylodes'y

malek
    Guest

znajomy po rozmnozeniu razem trzymał młode z rodzaju acromantis a dorosłe parkami tez je miałem nie są agresywne

piteer
    Guest

wsumie to kazde modliszki mlode modliszki mozna trzymac razem...
    tylko ze potem sie okazuje ze isse zjadaja w pewnym stopniu...

dr1zzt
    Guest

Ja trzymalem paradoxy w grupce 5 szt (od l1 do doroslosci) i nic im nie bylo. Oczywiscie karmilem je porzadnie. Co ciekawe trzymalem parke bardzo agresywnych rhomboder przez 2miesiace razem w dosc obszernym pomieszczeniu, i zadna nie przejawiala checi do zjedzenia partnera Prawda jest ze samiec wielkoscia prawie dorownywal samicy...

Marek69
    Guest

mozna je trzymać ale trzeba sobie zdawać sprawę ze możemy pewnego dnia obudzić sie bez modlichy, ale zawsze warto próbować,

Amatorek
    Guest

Tak jak napisał Marek69 , trzymałem razem 2 Sphodromantisy sp Viridis , jedzenia miały w 3 kije ale i tak jedna zjadła drugą.

Uprawnienia umieszczania postów