-
prosze o pomoc 2kokonów ;/
cześć
prosze o fotki opisy jak zrobic inkubator i fotki inkubatora tu na forum . bo mam 2 kononów dostałęm za darmo od kolegi i nieiwm co z nimi zrobić. prosze o pomoc .
Ikiedy sie moga kluć moddliskzi jaka temperatura wsztko !!
pozdarwim z góry dziekuje miło i serdecznie
-
Re: prosze o pomoc 2kokonów ;/
najpierw sie dowiedz co to za gatunek. a inkubator mozna zrobic nawet z obcietej butelki po 2,5l napoju. warunki inkubacji podobne jak warunki które panuja w terrarium z modliszkami. a najlepiej to poczytaj na modliszki.com
pozdrawiam
-
-
-
uwazam ze calkiem spoko zrobiles ten inkubator ale ja dal bym chyba inna roslinke jemiola jakas mi nie pajuje
-
hmm
ja inkubuje swoje kokony w walcach z biofila!!
sa poprostu idealne do tego!!
wystarczy zrobic wentylacje (ja zrobilem takie kolko o srednicy ok. 10cm i zaslonilem gaza)
uwazam ze niewarto sie bawic w zadne torfy i jemioly bo to strasznie utrudnia odlapywanie mlodych!! oraz latwo moga zrobic sie tam gdzyby!!
ja daje na cale dno szmatke ! staram sie aby byla ona ciagle wilgotna (kokon zraszam bezposrednio raz na ok. 2 dni) daje lampke nad to tak aby temperatura byla ok. 30*C i jest piekniutko!
niema duzo zabawy!
Moge stwierdzic iz jest skuteczny!!
KnoskeR- zrob troche lepsza wentylacje w twoim inkubatorze !
pozdrawiam ))
-
Wentylacja moze byc za slaba i w kokonie moze rozwinac sie plesn. Zrob wieksze otwory. Torf nie musi byc mokry, wystarczy jak bedzie lekko wilgotny. Prawde mowiac sphodromantisy swietnie kluja sie w kazdych warunkach, wiec bedzie dobrze W takim inkubatorze delikatne spryskiwanie raz na tydzien powinno wystarczyc.
-
PROSZE O FOTO JAKIEŚ
PPPPPPPRRRRRRRRRROOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSSSSSZZZZZ ZZZZZZZZEEEEEE
-
piteer a ile kosztuje taki walec z biofila ? i jak to sie oryginalnie nazywa ?:>
-
niewiem jak to sie oryginalnie nazywa ale kosztuje ok. 10 zl zalezy od wielkosci!
zobacz- www.biofil.pl
Uprawnienia umieszczania postów