Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: prosze o pomoc 2kokonów ;/

Mieszany widok

gadzion
    Guest

prosze o pomoc 2kokonów ;/

cześć
    prosze o fotki opisy jak zrobic inkubator i fotki inkubatora tu na forum . bo mam 2 kononów dostałęm za darmo od kolegi i nieiwm co z nimi zrobić. prosze o pomoc .
    Ikiedy sie moga kluć moddliskzi jaka temperatura wsztko !!
    pozdarwim z góry dziekuje miło i serdecznie

rozi
    Guest

Re: prosze o pomoc 2kokonów ;/

najpierw sie dowiedz co to za gatunek. a inkubator mozna zrobic nawet z obcietej butelki po 2,5l napoju. warunki inkubacji podobne jak warunki które panuja w terrarium z modliszkami. a najlepiej to poczytaj na modliszki.com
    pozdrawiam

gadzion
    Guest

modliskzi gwinejskie

KnockeR
    Guest

Może to Ci pomoże choć niech wypowiedzą się spece Ja dzisiaj zbudowałem taki inkubator dla mojego kokonu gastricy w górnej pokrywie zrobilem areodynamiczne wloty powietrza zaslonięte drobną metalową siatką, po bokach szeregi malych dziureczek, na dnie wilgotny torf i jemioła co by miały na co spadać młode modliszunie.
    odległość od końca kokonu do dna 8cm

frydrych1
    Guest

uwazam ze calkiem spoko zrobiles ten inkubator ale ja dal bym chyba inna roslinke jemiola jakas mi nie pajuje

piteer
    Guest

hmm
    ja inkubuje swoje kokony w walcach z biofila!!
    sa poprostu idealne do tego!!
    wystarczy zrobic wentylacje (ja zrobilem takie kolko o srednicy ok. 10cm i zaslonilem gaza)
    uwazam ze niewarto sie bawic w zadne torfy i jemioly bo to strasznie utrudnia odlapywanie mlodych!! oraz latwo moga zrobic sie tam gdzyby!!
    ja daje na cale dno szmatke ! staram sie aby byla ona ciagle wilgotna (kokon zraszam bezposrednio raz na ok. 2 dni) daje lampke nad to tak aby temperatura byla ok. 30*C i jest piekniutko!
    niema duzo zabawy!
    Moge stwierdzic iz jest skuteczny!!
    KnoskeR- zrob troche lepsza wentylacje w twoim inkubatorze !

pozdrawiam ))

PULSAR
    Guest

Wentylacja moze byc za slaba i w kokonie moze rozwinac sie plesn. Zrob wieksze otwory. Torf nie musi byc mokry, wystarczy jak bedzie lekko wilgotny. Prawde mowiac sphodromantisy swietnie kluja sie w kazdych warunkach, wiec bedzie dobrze W takim inkubatorze delikatne spryskiwanie raz na tydzien powinno wystarczyc.

gadzion
    Guest

PROSZE O FOTO JAKIEŚ
    PPPPPPPRRRRRRRRRROOOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSSSSSZZZZZ ZZZZZZZZEEEEEE

leviatan
    Guest

piteer a ile kosztuje taki walec z biofila ? i jak to sie oryginalnie nazywa ?:>

piteer
    Guest

niewiem jak to sie oryginalnie nazywa ale kosztuje ok. 10 zl zalezy od wielkosci!
    zobacz- www.biofil.pl

Uprawnienia umieszczania postów