Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Duży problem ???

PilotHawk
    Guest

Duży problem ???

Otóż mam problem.
    1.Moja Hierodula Patellifera L1 którą ostatnio karmię zauważyłem, że odgryza tylko kilka części swej ofiary a potem ją cały czas trzyma. Proszę o szybką i konkretną odpowiedz co jej może się dziać?
    2.Czy karmienie mszycami które znalazłem na sałacie może być dla modliszki szkodliwe?I w jakim stopniu?
    Bardzo proszę o odpowiedz i pozdrawiam

katola
    Guest

Re: Duży problem ???

Zalezy skąd sałata(mogła byc pryskana a to zleee), jak z własnej uprawy to nic jej nie powinno byc. A to z pokarmem to nic jej nie jest, moze poprostu jest najedzona, spróbuj zmienic pokarm na pare dni-czym karmisz(tymi mszycami?). Daj owocówki albo wyleg,

S m i t h
    Guest

1Może sie zestresowała i nie chciała jeść może sie najadła może....
    2Sałata mogła być pryskana czymś przeciw owadaom a modlicha to ...

bunio
    Guest

Moje modlichy tez tak czasami robiły - jadły, a potem tryzmały ofiarę. To chyba niejest problem

leviatan
    Guest

Smith wielki znawco od kiedy to modliszki przeżywając jakies "stresy" co może okres miała i sie zestresowała ... pomyśl nad tym co piszesz.

PilotHawk
    Guest

Z tą małą chodzi o to że jakieś cztery dni po wyjściu z ooetki nie chciała jeść. Póżniej było wszystko w porządku, a teraz właśnie jakieś 28 dni po wykluciu tylko odgryza owocówkom głowę i później cały czas ją trzyma. Właśnie o to chodzi i nie wiem co jej jest bardzo proszę o odpowiedz.!

katola
    Guest

nic jej nie jest. Poczekaj to zacznie jesc(owocówki są lubianym pokarmem przeciez). A nawet jak cos jej jest to oprócz zmiany pokarmu na np. wylęg nic zrobic nie mozesz-czekaj. Wiem ze to nic ci nie daje ale musisz poprostu poczekac.A modliszka moze najwyzej sie przestraszyc a nie zestresowac. Pozdrawiam

Dobimetal
    Guest

Dawaj jej normalnie jeść na pewno jak będzie chciała to zje, jak miałem jeszcze smieszniej bo jak karmiłem moje Gastrice to zamiast łapac robala chwytały go i rzucały nim jakby chciały go rozwalić o ściankę!!;]

PilotHawk
    Guest

Dzięki wszystkim napewno to jakoś będzie :> .

PULSAR
    Guest

Bedzie liniec - usun pokarm. Chwyta go i zabija, nie jedzac - pragnie sie pozbyc ewentualnych przeszkod w wylince. Tym bardziej ze ma juz prawie miesiac i nie liniala, dosc dlugo...

Uprawnienia umieszczania postów