-
Rozpoznanie gatunku - pomoc
Prośba o pomoc w rozpoznaniu gatunku modliszki - kupiona jako Creobroter Meleagris ale ktos mi powiedział ze to Creobroter pictipennis - no i teraz sam nie wiem co mam
-
Re: Rozpoznanie gatunku - pomoc
jest to creobtoter
jesli masz go z polski to najbardziej prawdopodobne ze to creobroter pictipenis
(wyglada na samice)
-
Witam pięknie
Na 100% jest to Creoboter...
Porównując to zdjecie ze zdjęciem w mojej encyklopedi terrarystyki wynika że jest to meleargris.
-
no mi sie wydaje że to melagris
-
hmm
cos mi sie zdaje ze tego sie nieda rozpoznac "na oko"
-
Witam pięknie
Piki mozesz zrobić zdjęcie od tyłu??
Tzn całego odwłoku od tyłu, dopatrzyłem sie jednego szczegłółu który moze rozwazyc jaki to jest podgatunek...
-
tak porób pare zdjeć(z boku, odnozy chwytnych, odwłoka), poradzimy-ale mysle ze to meleagris(i nie jaki podgatunek tylko gatunek
-
Witam pieknie
No tak chodziło mi o gatunek:P
-
to chyba nie pictipennis- na zdjeciu z www.modliszki.com C. pictipennis wyglada tak:
Ta ma kropke i chyba jedna plamke, a ocellata z koeli ma jeszcze inna plamke (z obwodka) wiec to chyba tak jak mowia inni meleagris chociaz nie jestem pewien jak meleagris wyglada
mam nadzieje mantid, ze nie przeszkadza ci to, ze umiescilem tu zdjecie z twojej i kudlatego strony?
-
saurus -wiem z doswiadczenia ze ten gatunek ma rozne plamki, ja zarazem mialem c.pictipennis z taka plamka jak na zdjeciu i jeszcze mniejsza w srodku niej!
Uprawnienia umieszczania postów