Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: machanie

katola
    Guest

machanie

Mam pytanie z powodu problemu. Widze ze moj samiec ma jedno skrzydelko nadtargane(leciutko ale jednak). Problem w tym ze chce zobaczyc je dokładnie ale on nie rozkłada skrzudeł wogóle. JAk go przekonac zeby je rozłozył(straszenia próbowałem)

kaczi
    Guest

Re: machanie

moze sprobuj odwrocic jego uwage np. podajac mu pokarm i delikatnie sam je "rozwin" peceta czy czyms...
    ale lepiej jeszcze niech ktos sie na ten temat wypowie

leviatan
    Guest

ja swojego "uczyłem" latać podnosząc mu skrzydła palcem. Podnosząc to nie znaczy ze zlapalem i ciągnołem... samiec ma skrzydła dłuższe od odwłoka i w tym miejscu gdzie są skrzydła za odwlokiem przykładam palec i podnosze do góry do jakies 80 * (zeby nie złamać skrzydeł) widać je wtedy ładnie i pięknie... po kilku takich prubach samiec odleciał robiłem tak gdyż nie mam samicy a chciałem zeby u mnie [polatał ciągle

piteer
    Guest

eee...
    i poco stresowac samca zeby sobie troche polatal? :/

leviatan
    Guest

co wy ciagle z tym stresem owady nie mają takiego układu nerwowego zeby odczuwac jaki kolwiek stres czy bóle głowy LoL;] po tym zabiegu samiec się "rozlatał" i lata jak szalony...

piteer
    Guest

no ale wlasnie co to "rozlatanie" mialo na celu? chciales zeby sobie polatal po pokoju?
    hmmm... niewiem czy to normalne...

niebuj sie o samca on tam latac potrafi i niesadze bys musial mu w tym pomagac...

katola
    Guest

panowie wrocmy do problemu.

piteer
    Guest

OK
    zrob tak jak napisal jeden z poprzednikow...
    daj mu jesc i bardzo ostroznioe podnies skrzydla (podnies je do kata 60* mysle wystarczy, bo dalej samiec sie wyploszy)

katola
    Guest

ok dzieki

Uprawnienia umieszczania postów