Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pomocy!!!!

PilotHawk
    Guest

Pomocy!!!!

Słuchajcie pilnie potrzebuje pomocy. Dzisiaj rano jak wstałem a mineło 4 miesiące dwa kokony modliszek które były blisko siebie urodziły się modzliszki. Przeżyła tylko jedna myślałem że te kokony nie są zapłodnione. To hierodula membrancea.Bardzo proszę o radę jak jej pomóc żeby malutka przeżyła.!!!???

Foxtrott
    Guest

Re: Pomocy!!!!

dawaj owocówki albo coś innego drobnego i to wszystko.
    wilgotność lepiej za niska niż za wysoka. temp może być pokojowa albo trochę wyższa

garo
    Guest

Foxtrot ma racje nic innego nie mozesz zrobic chco to jest wszystko co jej jest potrzebne teraz.

Choc z drugiej strony dziwne jest ze zostala tylko jedna z 2 kokonow, musiala byc najsilniejsza wiec powinna dac sobie rade.

garo

garo
    Guest

PS

co do jedzenia to najlepsze sa muszki owocowki poniewasz w przypadku swierszczy jak daz za duzego chociaz minimalnie to moze ci on zjesc modliszke ja sam osobiscie mialem jeden taki przypadek na S.Gastrica L2.

pozdrawiam garo

piteer
    Guest

jesli z kokonow wyszla tylko 1 modliszka to sa one niezaplodnione
    a w takim wypadku modliszka przezyje max do L6-L7 i padnie.
    niestety taka jest zeczywistosc

PilotHawk
    Guest

to modliszka hierodula membrancea, urodziła się partenogenezą i wogule samca nie miała no udalo mi się do dzisiaj je utrzymać i wyszły jeszcze trzy. Proszę o odpowiedz i pozdrawiam.

PilotHawk
    Guest

i jeszcze jedno jak będzie przechodzić wylinkę to czy muszę ją zrasić wodą żeby z niej szybko lub dobrze wyszła i czy się nie utopi bardzo proszę o pomoc pliiissss....?

Uprawnienia umieszczania postów