Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: dziwne zdechniecie...

ptasznik_perek
    Guest

dziwne zdechniecie...

moja modliszka gliwijska L1 siedzi juz od 2 dni w tym samym miejscu na bocznej ściance pudełka po kliszy.i nie reaguje na zadne popychi alabo dmuchniecia całkiej jakby nie konatktowała:/czy ona zdechła???czy co jej moze dolegac:/??? prosze o szybka pomoc (nie przyjmuje pokarmu bo tyle ile wzuciłem tyle chodzi)

obcy91
    Guest

Re: dziwne zdechniecie...

Aha a czy ona siedzi w połowie tego poełka czy przy ściance podełka na podłożu bo jesli na ściance to chyba żyje a jesli na podłozu to zaliczyła zgon!!

Insebio
    Guest

Witam pięknie

Z tego co wiem jeśli modliszka zalicza zgon to zawsze jest sztywna i lezy na boku.
    Myśle że szykuje sie do wylinki, cierpliwości kolego, zobaczymy co z tego wyjdzie

kaczi
    Guest

tak jak mowili koledzy... jak siedzi na sciance pudelka to zyje a jesli siedzi na podlozu "podparta" o scianke pudelka to chyba kopsnela w kaledarz

ptasznik_perek
    Guest

a to dobrze bo siedzi sztywna na srodeczku pudełka tylko nie reaguje na zadne dmuchniecie albo szturchniecie nic jakby własnie zdechła.ale chyba jakby zdechła to by lezała i straciła przyczepnosc:/a ile moze ptrwac taka wylinka jeszcze???

ptasznik_perek
    Guest

acha i jeszcze jedno.czy nie powinna byc ta wylinka na góze (pokrywce)robiona??:/czy to obojetne??

obcy91
    Guest

Tak przeważnie modliszki przechodzą wylinkę na gałązce,pokrywce itd. w kazdym bądz razie na wysokości. Sama wylinka trwa od 7-20min. zależy jakie stadium to jest L1 więc powinna przejść w góra 15 min.
    A wracając do "zgonu" to moją modliszka tańcząca jak zdychała to stała 1dzień na podłożu, 2 dzień zaczęła się pokładać na podłożu tzn. sie już na nim tak jak by siadła, w 3 dniu nie była przechylona ani w prawo ani w lewo tylko zdechła po prostu w takiej pozycji czyli siedzącej. Aha i tu jeszcze jedna rzecz jeśli podliszka padnie to ona nie przechyla się na bok bo haczyki umieszczone na odnóżach ja powstrzymają od wywrotki.

ptasznik_perek
    Guest

ale chyba pominna sie oderwac od scianki jak zdechnie iest to L1 i siedzi od 3 dnia nie od 30 minut:/ kurcze.....

obcy91
    Guest

No to ją patyczkiem albo czymś pchnij albpo wyciąg i zobaczysz co jest grane!!!

bysiu
    Guest

Nie zgadzam się,że modliszka jak zdechnie to "zawsze jest sztywna i lezy na boku",bo jak kiedyś wyjeżdżałem na dwa dni z domu to nakarmiłem swoją gastrice L7 do syta,a po powrocie zastałem ją martwą wiszącą do góry nogami z siatki na pokrywce pudełka.

Uprawnienia umieszczania postów