Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Nowy

Ciapek_anolis
    Guest

Nowy

Jestem nowy jeslichodzi o modliszki.Chce w szkole założyc małe insektorium.Mam kilka pytań.Chciałbym zakupić Hierodule Unimaculate.Jak czesto nalezy ja karmić?Czy potrzebuje specjalnego oswietlenia?Czy podaje sie jej jakies witaminy?

THC_Inside
    Guest

Re: Nowy

jestem tez poczatkujacy ale bez przesady troche bys poczytal i juz wiesz ze modliszki witamin nie potrzebuja niczym specjalnym nie musisz karmic tylko czytac wystarczy FAQ :P i spacjalne oswietlenie tez nie wystarczy zwykle jesli chcesz dogrzac modlisce w terra Ta modliszka je zapewne jak kazda inna bo to nie pajak tylko owad i je codzienie chyba ze jest przejedzona albo bedzie przechodzic wylinke

Ciapek_anolis
    Guest

a własnie doczytałem że potrzebuję naświetlania uvb..i czy w takim razie jesli postawie lampkę za terra ,tzn nad "pokrywą" z gazy to czy bedzie ok?

THC_Inside
    Guest

na moje to jaelsi jest to naswietlenie potrzebne to by musialo byc w srorku albo jak zazewnatrz to przez szybe ale nie ejstem pewien (i podaj mi ta stronke gdzie to przeczytales :P:P:P)

mantid
    Guest

gdzie to przeczytałeś ? Trąci herezjami z www.terrarystyka.com.pl...

bysiu
    Guest

Rzeczywście ciekawa teza,że modliszkom jest potrzebne naświetlane uv,musisz koniecznie podać tą stronkę

Ciapek_anolis
    Guest

"warto natomiast doświetlać owady od czasu do czasu UV (taką żarówką jak dla gadów)." - z tego serwisu terrarystycznego

THC_Inside
    Guest

to daj przeczytac w jakim poscie to bylo bo to dla mnie dziwne :/

Ciapek_anolis
    Guest

nie w poście tylko w opisie gatunku wszedłem na strone biofil->owady->modliszki->nacisnałem odnośnik do opisu modliszki z własnie tego serwisu

Ciapek_anolis
    Guest

a mam pytanko: czy modliszka nie przegryzie gazy?

Uprawnienia umieszczania postów