Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jaka modliszka

Silent
    Guest

Jaka modliszka

W temacie modliszek jestem ,,swierzak,, i chcialem sie dowiedziec (troche o tym szukalem, ale bez skutku) o jakies duze modliszki. Chodzi mi o te wieksze odmiany, jak sie nazywaja i ile mniej wiecej kosztuja.

z gory thx

Bundi
    Guest

Re: Jaka modliszka

ja tak samo narazie wiem bardzo mało o tych "uroczych"stworzonkach,chciałbym wiedzieć ile może kosztować odmiana GWINEJSKA??????????

bysiu
    Guest

Jeżeli jesteś ,,świerzak,, to najlepiej zacznij od Sphodromantis gastrica(modliszka gwinejska)rośnie dosyć spora i kosztuje zależnie od wielkości od 2-30zł.

leviatan
    Guest

polecam również tenodera ardiofila sinesis (modliszka chińska) duża modliszka mam samca subimago a ma juz 8 cm ))) i skubany dużo żre. Jedyna ich wada to bardzo słabe odnóża chwytne.

Dobimetal
    Guest

Ja od tygodnia mam 5 gastric i coraz bardziejmi sie podobają, są jeszcze maleńkie (L1) ale czytałem że osiągają ok. 10 cm, super robaczki.
    Polecam!!

Silent
    Guest

A co powiecie o modliszcze Egipskiej? (nie znam lacinskeij nazwy)

katola
    Guest

w Egipcie jest piz.. modliszek to po pierwsze, a po drugie gastricki są najlepsze dla nowych ale nie osiagają 10 cm! góra 7,8 cm

modliszka
    Guest

Chyba chodzi o Sphodromantis sp. Egipt? Nawet spoko.Ja bym polecił Sphodomantis gastrica, Hierdoula mebranacea albo Tenodera aridifolia sinensis jak chcesz cos co bedzie w miare duze.

sqqter
    Guest

Łatwa , tania dość duża modliszka- Sphodromantis ssp(cokolwiek z rodzaju Sphodromantis). Wielkie trudne w hodowli rzadkie i drogie- moim zdaniem Rhobodenra(moglem cos pokręcić :P) Basalis.
    Pzdr
    Sqq

PULSAR
    Guest

Sphodromantis sp. Egipt = Sphodromantis VIRIDIS.
    Z prostych w hodowli i dosc duzych polecam wszystkie z rzedu sphodromantis i hierodula, tenodera.
    W poscie wyzej chodzi o RHOMBODERA BASALIS

Uprawnienia umieszczania postów