Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Może ukąsić???

Mieszany widok

Dobimetal
    Guest

Może ukąsić???

Moja mała gasticzka gdy wziąłem ją na rękę tak dziwnie się schyliła przyłożyła pyszczek do mojej skóry i wyglądała na to że miała na mnie ochote!! Czy to możliwe że chciała mnie ukąsić, wydaje mi sie że raczej by mi skóry nie przegryzła

Nestor
    Guest

Re: Może ukąsić???

Bardzo możliwe, ze chciało jej sie pić. Dorosła gastrica może probować ugryźć palec, ale raczej nic nie zrobi.

kaczi
    Guest

modliszki nie gryza ludzi ! ! ! :|

kudlaty
    Guest

Duże modliszki potrafią boleśnie ugryźć - z łatwością przegryzają sie przez skórę...
    Robią to bardzo rzadko i zawsze jest sporo czasu aby taką modliszkę zdjąć z ręki( przeważnie zaczyna się od zlizywania wilgoci ze skóry).

bandola
    Guest

Moja gastrica raz zaatakowała mnie i zaczeła się dobierac do mojego palca i to raczej nie z powodu pragnienia...wiec jak widzisz sa wyjątki od reguły

Insebio
    Guest

Witam pięknie.

Ja to miałem przygode:P

Otwozyłem pudełko po kliszy z moją modlicha polispolita euregniosą(nie znam dokładnej nazwy łacińskiej), modlicha była L3, odrazu wyskoczyła z pudełka na moja ręke i uzarła mnie do krwi.

A co do Gastric to moze tez często przytykały mordke do ręki ale mysle ze nie po to aby mnie uzreć:]

bysiu
    Guest

Moja samica sph.gastrica L8 raz jak ją karmiłem to wskoczyła mi na palec,złapała mocno odnóżami chwytnymi i łatwością przegryzła skórę,ale zaraz przestała,bo widocznie jej nie smakowałem

Insebio
    Guest

Witam pięknie

Nie piszmy juz więcej o tych ugryzieniach bo młodzi kadeci sie zląkną i odejdzie im chęć hodowania modlich

Saurus
    Guest

widzac niektore ich pytania mozna zaczas sie zastanawiac czy to naprawde źle....

Silent
    Guest

Bez przesady. Ja jestem nowy w tym temacie i wcale sie nie zniechecilem. Wrecz jeszcze bardziej mnie te zwierzaki zaciekawily. Widac potrafia sobie wlasny charkater wyksztalicic

Uprawnienia umieszczania postów