-
Re: zielona gastrica
u ocellat jes to do osiagniecia-sam mialem niedawno bialo fioletowa subimago
-
wiec czemu twierdzisz ze Cilnia humeralis nie moze byc niebieska? hodowales kiedys ten gatunek i poznales go na tyle dobrze, zeby to stwierdzic?
-
Hej panowie, jak osiągnąć taki ciekawy efekt nietypowych kolorów...?
Aha i dzieki za odpowiedź na moje pytanie...
-
Obłóżcie najlepiej (ci co mają takie genialne pomysły) całe terraria papierem kolorowym i witrażykami. Do tego jako podłoże herbata w granulkach i tulipany dla wystroju-Będziecie miec śliczne Sphodromantis gastrica papugas.
-
nie wiem co widzisz zlego w terrarium jak np. przy tej ocellacie fioletowym (z wyjatkiem wzgledow estetycznych), modliszce to nie przeszkadza- ona sie dostosowuje, chociaz akurat gastrica niekoniecznie.
-
Narazie nie mam jak dostarczyc zdjęcia... ale moze w styczniu...
-
a miej sobie nawet różowe, nie rozumiem po co regulować kolor modliszek? Terrarystyke rozumiem jako obserwacje zachowania hodowlanych przez siebie zwierząt w warukanch zblizonych do naturalnych. Wiec po co te wszystkie zabiegi?
Ja poprostu uważam to za głupie.
-
no tak ale terrarystyka może też przeciez być hodowlą - np krzyżówki i tym podobne. Przeciez np. dzieki niej powstały różne odmiany barwne np. węża zbożowego...
-
no ale to sa takie eksperymenty na modliszkach przy ktorych nic im sie nie dziej a ladniej wygladaja dla oka pasjonata wiec jak ci sie to niepodoba to twoja sprawa i nikt ci tego nie kaze robic to jest wolny kraj (tak jakby :P)
-
Cilnia humeralis przybiera różne kolory, od brązowego przez niebieski do różowego
Uprawnienia umieszczania postów