Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: zielona gastrica

piteer
    Guest

Re: zielona gastrica

u ocellat jes to do osiagniecia-sam mialem niedawno bialo fioletowa subimago

Saurus
    Guest

wiec czemu twierdzisz ze Cilnia humeralis nie moze byc niebieska? hodowales kiedys ten gatunek i poznales go na tyle dobrze, zeby to stwierdzic?

algirdas
    Guest

Hej panowie, jak osiągnąć taki ciekawy efekt nietypowych kolorów...? Aha i dzieki za odpowiedź na moje pytanie...

katola
    Guest

Obłóżcie najlepiej (ci co mają takie genialne pomysły) całe terraria papierem kolorowym i witrażykami. Do tego jako podłoże herbata w granulkach i tulipany dla wystroju-Będziecie miec śliczne Sphodromantis gastrica papugas.

Saurus
    Guest

nie wiem co widzisz zlego w terrarium jak np. przy tej ocellacie fioletowym (z wyjatkiem wzgledow estetycznych), modliszce to nie przeszkadza- ona sie dostosowuje, chociaz akurat gastrica niekoniecznie.

leviatan
    Guest

Narazie nie mam jak dostarczyc zdjęcia... ale moze w styczniu...

katola
    Guest

a miej sobie nawet różowe, nie rozumiem po co regulować kolor modliszek? Terrarystyke rozumiem jako obserwacje zachowania hodowlanych przez siebie zwierząt w warukanch zblizonych do naturalnych. Wiec po co te wszystkie zabiegi?
    Ja poprostu uważam to za głupie.

algirdas
    Guest

no tak ale terrarystyka może też przeciez być hodowlą - np krzyżówki i tym podobne. Przeciez np. dzieki niej powstały różne odmiany barwne np. węża zbożowego...

THC_Inside
    Guest

no ale to sa takie eksperymenty na modliszkach przy ktorych nic im sie nie dziej a ladniej wygladaja dla oka pasjonata wiec jak ci sie to niepodoba to twoja sprawa i nikt ci tego nie kaze robic to jest wolny kraj (tak jakby :P)

sqqter
    Guest

Cilnia humeralis przybiera różne kolory, od brązowego przez niebieski do różowego

Uprawnienia umieszczania postów