Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Muszki owocowe

Mieszany widok

Kacper 2005
    Guest

Muszki owocowe

Jak moge szybko wychodować muszki owocowe??

frydrych1
    Guest

Re: Muszki owocowe

muszek owocowych nie da sie szybko wychodowac mozena je jedynie kupic gdzies np. nie lotne mutanty. ale jak wezmiesz jablko zepsute z ogrodka i wlozysz do butelki i bedziesz trzymal w cieplym to po kilku dniach moze cos sie wylegnie. albo popros ladnie kolege albo daj mu browara to da ci troche papki z jajami i larwami ze swojej hodowli

frydrych1
    Guest

aha i takie pytania daj lepiej na dzial owady karmowe

leviatan
    Guest

Ja moge sie pozyzbyc jednej hodowli muszek w H... ich tam jest.

katola
    Guest

chyba raczej w CH...

leviatan
    Guest

6 zl i Twoje:P

THC_Inside
    Guest

ja bym tez wziol ale za tak male owadi nie dam 6zl bez przesady ale to sa malutkie muszki (wlicz jeszcze koszt przesylki to minimum wyjdzie tak z 10 zl wiec sry :/ nie sprzeda ktos taniej bo to jest zdzierstwo w bialy dzien :])

leviatan
    Guest

No Inside taka okazja a nie skorzystaleś :P przykro mi jakby co to sie dogadac mozemy na gg ... 4156287 ))

m.borkowski
    Guest

Napaleńcu, spójrz na to inaczej - to nie jest 6 zł za kilka muszek, tylko za hodowlę zarodową, której będziesz używać aż Ci modliszki urosną takie duże, że nie będą wyżlin widzieć.

Właściwie każde kilka muszek jest hodowlą zarodową, o ile się nimi nie skarmi modliszek od razu.

Zdrówko,
    Borek

mantid
    Guest

Fajnie, że odpowiedzi były na temat

Cykl rozwojowy muszki owocowej w temperaturze 20-22 stopni trwa około 10 dni. Mówiąc prościej w ciągu 10 dni od wpuszczenia do butelki z pozywką (polecam DROSOMIX) muszek kluje się pierwsza partia ich potomstwa. Jeśli wpuścisz do butelki 20 muszek to mozesz spodziewac się kilkuset sztuk potomstwa.

Uprawnienia umieszczania postów