Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Omijajacie Kakadu z daleka!!

Silent_Dragon
    Guest

Re: Omijajacie Kakadu z daleka!!

Witam
    Moze teraz jest zarowka z UV-B, ale wtedy jak bylem to nie bylo :[
    Byla tylko świetlówka u góry (chyba mata grzejna), i na dodatek ta świetlówka była nie w terrarium, ale poza nim (nad gorna szyba). Wiec nawet jakby miala UV-B, to nie przechodzi przez szkło :/
    Ceny macie NAPRAWDE straszne. Felsumki trzymane w terra moze 35 X 35 X 40 (dl/szer/wys), wiec warunki do duszy. Rozumiem ze placicie Vat, czynsz itp. itd. ale tu na forum jak dobrze poszukasz to takiej wielkosci felsumke jak Wy macie w Kakadu mozna kupic do 100zl (wiem bo sam sie przymierzalem do zakupu)
    Pozdrawiam

Mikelos
    Guest

Witam

Silent nie porównuj Forum do sklepu zoologicznego bo takimi zdaniami sie osmieszasz. Na forum sprzedają osoby prywatne a Forum czy tu głównie chodzi o terrarium.com.pl nie czerpie z tego zadnych korzyści majątkowych. Na forum sprzedają ludzie głównie zwierzeta z własnej hodowli niejednokrotnie rozmnożone. A sklep ma swojego stałego dostawce który też im pewnie tanio nie sprzedaje. A sklep naprawde musi zarobić żeby utrzymać się. Opłacić Podatek, Ludzi, Prąd, Wode itd itd. Także nie dziw sie tak wysokim cenom.

A co do wielkości terrarium.
    Może jest i za małe, chociaż byłem w niejednym sklepie w którym w takim terrarium była nawet parka albo i 3 osobniki danego gatunku ale warunki miały REWELACYJNE !!! Napewno lepsze niż u niejednego terrarysty. Lampa UV-B, czysto w terrarium (!!!!!!), odpowiednia temperatura i wilgotność. Nie przecze że warunki są tam dobre bo tam nie byłem i nie w mojej gestii jest osądzać. Lecz gdy byłem w wawie (3 dni) i byłem w Arkadii. Poszedłem tam do zoologika to jak na moje oko gadzinki nie miały fatalnych warunków. Można powiedzieć takie w miare choć nie najlepsze. A ceny również nie jakoś karygodnie wygurowane. Jeśli dobrze pamietam to Anolisy Zielone były po 75 zł ale moge się mylić gdyż było to jakies 2-3 miesiące temu. Ptaszniki były drogie napewno gdyż Ptaszniki wśród wielu ludzi są czymś niezwykłym. Jak wejdzie do sklepu taki nadziany "prezes" z synusiem a ten powie kup mi tego pająka bo bardzo fajny i napewno zaprzyjaźni się z naszym pieskiem (Rodwajlerem) to oczywiście Tatuś mu kupi. I na takich ludzi własnie są ceny w tych sklepach.

Także cenom się nie dziwie a warunkom... hmm..... no cóż jest jak jest i to napewno nie jest jedyny sklep taki w Polsce i nie rozumiem twojego zdziwienia.

Pozdrawiam

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    No to widze ze bardzo dobrą masz pamięć (Anolisy są po 90zł) a to Ty się ośmieszasz bo nie mieszkasz w Warszawie, i nie znasz sklepów w Warszawie więc może lepiej się nie wypowiadaj jak widziałeś tylko 1. Może mi powiesz ze 2 legwany trzymane w takim terra jak jest w Arkadii maja dobrze?? Ja sie nie dziwie, tylko ostrzegam i chyba nic zlego w tym nie ma bo mówie prawdę i cen ani warunków nie zmyślam żeby ludzie tam nie kupowali bo sie przejadą.

Morał z tego taki:
    Drogo, warunki dużo gorsze niz np. w Szreku. Pojedz sobie do Szreka. To jest prawdziwy sklep. Czysto, miła obługa, nikt nie wciska kitu że wystarczy trzymać np. modliszke w słoiczku. Co prawda ceny mogłyby byc niższe ale i tak są 2 razy niższe niz w Kakadu (chociazby swierszcze - Kakdu 12 zl paczka, Szrek taka sama paczka 6 zł) Więc mam prośbe jeśli jak zwykle chcesz się kłocic to po wpychasz się w temat o którym nie masz pojęcia??!!

Pozdrawiam

Mikelos
    Guest

Witam

Silent nie mam ochoty sie z Tobą klócić jak to Ty powiedziałeś. Jeśli chcesz sie kłocić to zapraszam na GG na którym mnie zablokowałeś (<lol>).

A co do tematu. JA OCENIAM SKLEP PO TYM CO TY MÓWISZ I NIE MÓWIE ZE TAKIE LEGWANY MAJĄ ŹLE ! JA PISZE O TYM ŻE CENY TAKIE MUSZĄ BYĆ A TY OD RAZU Z PYSKIEM NA MNIE. NAPISAŁEM W TAMTYM POŚCIE ZE NIEWIEM JAK JEST I ZE NIE BEDE OCENIAŁ ALE WYPOWIEDZIAŁEM SIE TYLKO NA TEMAT CEN I UZYŁEM PRZYKLADU SKLEPU ! WIĘC NIE ROZUMIEM TWOJEGO POSTA. Tak samo jak Ty porównujesz Szreka. A my w Kraku mamy Biofila. Nie ośmieszam się gdyż wypowiadam swoje zdanie na temat cen. A warunki oceniam tylko w sklepie Arkadia a nie w całej Warszawie, więc sie zastanów.

Pozdrawiam

Myślcie Ludzie... Myślcie .... :/

Impertynencie!!! żeby mocniej nie powiedzieć...
    Terra z felsumami ma 25/40/30, co dla 2 10-centymetrowych sztuk jest chyba idealne. Jeśli chodzi o uvb, to zostało założone 3 dnia ich obecności (jak tylko przyjechało z hurtowni). Cena? Czekam na oferty! Może rozpoczniemy szerszą współpracę...
    Jeśli będziesz chciał napisać coś konstruktywnego (czyt. uwagi mające jakiś merytoryczny sens), zapraszam na gg lub nawet czekam na forum.
    Pozdrawiam

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    Sluchaj uwazaj co mowisz. Stwierdzam fakt i tyle. Prosze bardzo sam przyznajesz ze maja takie terra, wiec lepiej zainwestujcie to co zarobicie w terraria zeby zwierzaki mialy dobrze,a nie sie meczyly.
    Pozdrawiam

Owszem, terra jest takie ale dla 2 młodych jaszczurek to w zupełności wystarczy. Nie wymądrzaj się i sam uważaj co piszesz!

Witam!
    Podobnie jak Roccosi pracuję w Kakadu Wileńska, więc chyba powinnam się włączyć do dyskusji. Jeżeli chodzi o ceny, to chyba nie ma o czym mówić. Sądzę, że jeżeli ktoś ma możliwość kupować taniej, niech korzysta! Wydaje mi się jednak, że rostrząsanie cen na forum mija się z celem a dyskusja tego typu jest wyjątkowo niekonstruktywna, jeśli nie nie smaczna.
    Co do warunków... Są zdecydoanie lepsze niż w większości polskich sklepów zoologicznych. Owe F. madagascariensis są w terrarium 50/35/40 co dla dwóch 10 cm osobników jest aż na wyrost. Mają świetlówkę UV 5 %, która nie jest na szybie, wiec nie ma opcji, że promienie UV nie przejdą przez szkło .
    Jeżeli chodzi o wybór zierzaków, no cóż, sądzę, że jest nie najgorszy. Mało który sklep może poszczycić sie wyborem czternastu gatunków jaszczurek, 8 gatunków węży, ośmiu płazów, dwudziestu pająków, pięciu oadów i to wszystko na chilę obecną...
    Żaden z moich kolegów czy koleżanek nie wciska klientom kitów w stylu, że H. lividum jest łagodnym pająkiem dobrym dla początkujących terrarystów. Większość z nas może poszczycić sie kilkuletnim dośiadczeniem i sporą iloscią zadbanych zwierzaków domach...
    Apeluję do Silent Dragon aby trzymał sie prawdy i nie wymyślał głupot... Jeżeli masz jakieś wątpliwości, pytania, sugestie, czy konstruktywne uwagi chętnie o tym porozmawiam, na forum, e- mail, czy na żywo...
    Zapraszam i pozdrawiam
    Dorota

Ty chuju!!!

Ok, poniosło mnie. Przepraszam internautów, ale nie ciebie ZŁAMASIE. Wpadnij do Kakadu (obiję CI ryj i się dogadamy... Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów