Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Co z ta paradoksa?

siara
    Guest

Co z ta paradoksa?

Mam wspomniana paradoxe juz ok 4 miesiecy,karmie ja muchami (bo tylko to chce jesc) i przeszla 1 wylinke,gdzie hoduje tez od 4 miesiecy sphodromantis sp. (byly w tym samym "wieku") ma juz zalazki skrzydelek.Paradoxy tak maja juz czy co z nimi.Pomozcie!

rozi
    Guest

Re: Co z ta paradoksa?

u moich też tak jest. generalnie zaobserwowałem dużą nieregularność w przechodzeniu wylinek oraz w przyjmowaniu pokarmu u tego gatunku.

obcy91
    Guest

U mnie było tak ze moje modliszki rogate (Empus fasciata) od wakacji nie przeszły zadnej wylinki a tu wczoraj jedna wyliniała

dr1zzt
    Guest

Heh moze dlatego ze modliszki te (empisy) wymagaja bardzo wysokich temperatur.. Optymalnie 30C...

piteer
    Guest

modliszki rodzju empusa zimuja....

dr1zzt
    Guest

Empusa fasciata istribution AER, PR,OR : Egypt, Algeria, Asia Minor, Greece, Herzegowina, Crete, India, Iran, Israel, Jordan, Slowenia, Palestine, Rumania, Turkey, Cyprus

Empusa pennata: Distribution AER, PR : Algeria, Canary Islands, Libya, Morocco, Sardinia, Sicily, Spain, Tunisia

Podejrzewam ze zimowanie u fasciaty jest uzaleznione od wystepowania. "Cieplolubne" jej wersje zapewnie nie musza tego robic..

piteer
    Guest

tak ale skoro przez 4 miesiace nieliniala to znaczy ze zimowala...

Uprawnienia umieszczania postów