-
Paker
Mój moldliszek (samiec) gwinejskej dostał dzisiaj 2 much z pinek, gdzy zabrał sie za jedną druga sobie latała wokół gdzy zjadła tą pierwszą do połowy do zuciła sie na drugą ciągle tszymając to połówke w "hwytaku" więc jadła 1.5 muchy na raz,a i jest L5 ?!?!?!?!?!?!? Czy to jest jakiś wybryk czy wasze też tak robią, odwłok zrobił sie jej 5 razy grubszy niż na początku
-
Re: Paker
Jak zmierzyleś że jest 5x większy??:>
TO poprostu moja ludzka ciekawość.
A co do tematu. Co w tym dziwnego. Zrobiła sobie zapas:P moze myślał ze mucha ucieknie i ją złapał. A ze mucha jest taka mała to moze trzymac 2. Ja jak daje świerszcza to ona zajmuje oba "chwytaki"
-
-
Modliszki lubieja zabijac nawet jesli jest najedzona i lata sobie jakas ofiara usmierci ja a nie zje (w obserwacji o wlasna hodowle modlich)
-
to niedokońca tak kamil nie zabija ona tylko dlatego że ja to bawi ale dlatego że jeśli masz modliszke np w słoiku i wpuścisz muche to tak czy siak ona kilka razy na godzine wpada na modliszke ta chcac miec spokuj i czując dyskomfort psychiczny zaczyna sie bać i zabija jadla świętego spokoju , aby mięc święty spokój . Co do smitha to zachowanie jego modlichy jak jusz wszystkim zapewne wiadomo jest normalne natomist moje małe sphondromantisy gdy dostaną dużąilość muszek owocówekto potrafią zrobić taki numer że łapią jedną zaczynają jeść i puszczają (mucha jest przytrzymywana tylko szczękoczułkami) natomiast do łap chwytnych łapie po 1 muszce co oznacza ze potrafi jeść 3 muszki naraz i jest l2
-
normalka w tym wieku i przy tym pokarmie
-
hmmmm
dziwi mnie nazwa "chwytaki" czy tez "chwytniki" i zauwazylem ze dopiero od niedawna jest uzywana ...ale niesadze aby byla ona poprawna-wedlug mnie poprawna nazwa to odoza chwytne. To tak jak z nazwami polskimi i lacinskimi jedne sa tak dla picu a lacinskie sa wszedzie uniwersalne i wszedzie poprawne.
Sorry ze sie czepiam takich pierdul
-
jak dlamnie to czepiasz sie bezcelowo moze wiadomo dla ludzi ze to odnoze chwytne ale czy nie lepiej ci sie pisze chwytak bo ja uwazam ze lepiej i szyvciej i wszyscy i tak wiedza o co chodzi nawed zaczynajacy z modliszkami jak ja (wiec nie wiem co ci w tym przeszkadza)
Ps. bez obrazy piteer ale jak dla mnie to nie masz racji z tym co napisales bo to nawed ulatwia zycie (takie jest moje zdanie :]) Pozdrawiam !!!
-
Zgadzam sie z piteerem, nazwa odnóże chwytne jest poprawna, po co bawić się w jakieś neologizmy. To tak jak niektórzy upracie będą stosować polskie nazwy, które są znane tylkow wąskich kręgach, zamiast używać łaciny.
-
z nazwami łacinskimi sie zgadzam ale "chwytaki" albo "chwytniki" jak dla mnie to wiadomo o co chodzi, moze nie poprawnie ale latwiej napisac moze nie mam z tym problemow bo jestem troche obyty juz ale ja tam uwazam ze to jest taki skrot zeby sobie ulatwic zycie wy sobie mozecie pisac jak chcecie ale dla niektory lepiej tak jest wiele skrotow zeby nie pisac dokladnie bo jak bysm zaczeli pisac dokaldnie wszystko co modliszka ma czy tez inne zwierze to by tu byly ksiazki do czytania a skroty sa do ulatwienia zycia ;P
Uprawnienia umieszczania postów