-
HODOWLA WĘŻY ŚWIATA
Witam wszystkich i chciałbym przestrzec wszystkich przed zastanowieniem się nad kupnem węża z tej oto hodowli.A mianowicie kupiłem od tego pana węża Epicrates cenchria cenchria jak wiecie nie są tanie...wąż padł!!!!! niestety chociaż żył w bardzo dobrych warunkach bliżej o warunkach terrarium 100-50-50cm temperatura w dzień 28 do 30 stopni,a w nocy 22-23 stopnii wilgotność pomiędzy 75-85%tak mi się wydaję że wszystko było ok.Po 10 dniach od zakupu dostał pierwszą mysz byla malutka osesek tylko że już biegusek poradził sobie z nią w mgnieniu oka (acha zapomniałem wąż miał około 55cm.)ale na trzeci dzień po zjedzeniu wąż padł przez ten czas nie był wyciągany z terrara czyli przez około dwa tygodnie żeby się zaklimatyzował przez ten czas zakopywał się w torfie i wychodził tylko sporadycznie.
Dzwonię wieczorem do pana R. i mówię co się stało na to on cały czas przez telefon cmoka i mówi że mu przykro ale się zdaża, ja go zapraszam do mnie żeby sprawdził warunki w jakich wąż żył a on mówi że nie ma czasu no i że on mi nic nie może pomóc pan R.ma około 200 węży w jednym pomieszczeniu, a Epicrates cenchria cenchria miał wtedy z 10 albo 15 małych i kilka dorosłych jak mu powiedziałem co się stało to odrazu powiedział że wszystkie sprzedał oczywiście małe no i pocmokał,pocmokał jeszcze powiedział ajajaj no i zaprosił mnie w lipcu po zakup nowej to da mi jakiś rabat.NIE DAJE ŻADNEJ GWARANCJI ZA DUŻE PIENIĄDZE pan umywa ręce jedyne co mi zostało to papierek o zarejestrowaniu węża i żal i spora strata moralna i finansowa.Może mi się wydaję ale sprawa została załatwiona nie fer ze strony pana prowadzącego hodowlę.Mam pytanie jak powinien wyglądać zakup węża w takiej hodowli i czy są jakieś zasady?Interesuje mnie jak wy byście tą sprawę załatwili.Oto link do tej stronki.
http://leanimo.republika.pl/hodowlawezyswiata.htm
Uprawnienia umieszczania postów