Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: UWAGA NA WÓŁKNO KOKOSOWE

Mieszany widok

piteer
    Guest

UWAGA NA WÓŁKNO KOKOSOWE

witam
    ostatnio padlo mi kilka modliszek trzymanych w "coco-grunt'cie"
    czesto zauwazalem ze swierszcz przed zjedzeniem byl lekko "wytarzany " w tym podlozu...
    dzis zdechla mi zaplodniona hierodula membranacea ((( uwazam ze rowniez z tego powodu poniewaz zyja jeszcze tylko modliszki trzymane w piasku terrarystycznym...
    jesli macie podobne doswiadczenia z podlozem tego typu to piszcie tutaj

leviatan
    Guest

Re: UWAGA NA WÓŁKNO KOKOSOWE

recznik papierowy i nie ma klopotow:]

takie jest moje zdanie'
    ;]

tomi666
    Guest

wszystkie modliszki trzymam na wloknie kokosowym i nie mam zadnych problemow.

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=11365&t=11365

mantid
    Guest

My też nie... W kazdym razie nie takie problemy....

dominik1
    Guest

jest taka różnice ze należy uważać co sie bieże i od kogo, np w castoramie kupuje cocogrunt i raz na 6 czy 7 kostek trafiła mi się niewiem czemu z nawozem sztucznym(takie maleńkie różowe granuli po zmoczeniu sie rozpuszczajai są niewiedoczne) W sklepach zologicznych sprzedają coco grunt na kilka sposobów albo już rozrobiony itd albo w kostkach z etykietką ze dla zwierzaków albo tylko foliowane i to jeszcze tak zwanym domowym sposobem w jakieś worki i mam wrażenie(podejżenie) ze taki coco grunt bez etykiety itd. może byc własnie z takim świnstwem bo niewiedzieć dlaczego jest on tanszy niż z nawozami

więc jak jest :
    "cocogrunt -wzbogacany" niebrac pod żadnym pozorem i za żadną namową i zapewnieniami
    "coco grunt" - można brać bez obaw jesli jest bez innego shitu najlepiej lukać na skład (na odwrocie kostki)
    czasami zdaża sie "coco grunt" i tylko na odwrocie pisze że jest z nawozem więc najlepiej sprawdzić kilka razy zanim się kupi

dominik1
    Guest

a nie zaznaczyłem wyrażnie ze tylko 1 raz mi się trafił taki wzbogacany-wiec niemam pewności że często się pojawia w sklepach itp. !

Remus
    Guest

Ja rowniez od samego poczatku jako podloze uzywam wlokno kokosowe i nigdy nie mialem takiego problemu.
    P.S. Wczoraj wykluly mi sie Hymenopus coronatus Na wiosne bede sprzedawal podrostki.Prosze nie pisac maili :] Na wiosne wszystko podam-cena,wylinka itp.

Uprawnienia umieszczania postów