Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: pseudocreobotra walbergii

Mieszany widok

szaryprorok
    Guest

pseudocreobotra walbergii

jeśli jest ktoś na forum kto umie powiedzieć jakie warunki to musi mieć by niezdechło-ale jakieś szczegułowe to proszę o info-tu lub na gg.

bo już słyszałem różne wersjie-jedni np. twierdzą że to jest modliszka sucholubna,a inni że musi mieć wilgotność na maxa....

z góry dziękuję

PULSAR
    Guest

Re: pseudocreobotra walbergii

Wilgotnosc nieco wyzsza od pokojowej ( 50% bedzie ok, co kilka dni mozna spryskiwac zdala od owada).
    Temperatura - 22-25 C bedzie w porzadku, mozna troche wyzsza i oczywiscienaturalny spadek w nocy.
    Modliszki generalnie proste w hodowli.

elcamino
    Guest

Witaj!

Jak się dzisiaj dowiedziałem posiadam właśnie takiego owada, z tego co wiem optymalne warunki to
    wilgotność: 80%
    temperatura: około 30 stopni celsjusza - ja mam 26 przy podłozu i około 40 przy suficie owad sam sobie wybiera gdzie chce przebywać
    cykl 12h dzień i 12h noc,
    wymiary terrarium 20x20x20

Ja hoduje swojego owada w takich właśnie warunkach i jest mu całkiem dobrze

Zapraszam również: http://wildeyereptiles.com/sections/wahlbergii.htm

Pozdrawiam i życzę sukcesów w hodowli

JeRy
    Guest

Dokładnie, elcamino ty masz P.occelate , napisz mi na mail lub na GG jaką masz płeć owada...

szaryprorok tak jak napisał elcamino lecz wilgoć polecam 60 %
    wahlbergii jest bardzo podobna do occelaty wyglądem (różnią się spiralą) i cechami.

szaryprorok
    Guest

dzięki za pomoc...a czym karmicie je-może molami woskowymi?-ja tym karmię i dzisiaj jedna mi zaczeła wydalać jakieś bronzowe ciecze(patrz foto w załonczniku)-niewiem coto i czy się zatruła-zastanawiam się czy może fakt że mole woskowe jedzą wosk i mają go w przewodach pokarmowych-może być niestrawny fdla modliszki i może się nawet nim struć:-/....hyba przerzuce sie na muchy i swierszcze bananowe......

JeRy
    Guest

Podawaj lepiej muchy albo świerszcze.

Uprawnienia umieszczania postów