-
dziwna śmierc
mialem 3 p.paradoxa dwie L4i L3 i najmlodzsa mi dzisiaj rano zdechła wczoraj dalem wszyskim po mączniaku. (przekrajam i na pół i karmie) L3 niechciala jeśc (pochylała łepek w celu znalezienia wody) wsadzilem ja do pudelka i skropliłem ścianki pochwili juz piła. wiecjak skonczyla to ja wyjale i dale mączniaka ale nie chciala po wielu nieudanych probach wsadzułem ja do pudelka i zostawilem. Rano padła .
-
Re: dziwna śmierc
twoja historia poruszyła mnie do głebi!
-
" i skropliłem ścianki pochwili juz piła" - to ja najprawdopodobniej zabilo, paradoxy sa bardzo wrazliwe na nagle zmiany wilgotnosci (wiem to bo jeden maluch kiedys tez mi po tym padl).
-
Istny wyciskacz łez....
Poza tym odrębna nagroda redakcji za wyśmienity pomysł karmienia modliszek mączniakami...
-
z tymi maczniakamoi to racja , a co myslicie o pinkach na ich temat zdania są podzielone.
-
Nie są podzielone... Nasze zdanie jest jednomyślne - modliszki mozna karmic TYLKO muchamiwyklutymi z pinek...
-
no jasne ale gadałem z wieloma hodowcami i oni karmia modliszki larwami i to z powodzeniem
-
ja karmię larwami pinek i jest wszystko ok!!
-
ja też karmie i mącznikami też czasem karmie i nie widze żeby im to przeszkadząło. Mantid dlaczego nie wolno karmić mącznikami?? Mam namyśli larwy lub miękkie chrząszcze.
-
i co macie przeciwko pinkom? Moja l5 nie ma nic przeciwko nim wiec dlaczego nie?
Uprawnienia umieszczania postów