Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: pinki

lim
    Guest

pinki

jak z pinek wychodować muchy? wiem ze trzeba do słoika i na kaloryfer ale.....nie trzeba ich karmić? czy coś takiego moze specjalne warunki jeszcze jakieś? bo jak dałam pinki do słoika ina kaloryfer to pozdychały a jak dałam obok kaloryfera zeby nie było im zbyt ciepło to też pozdychały. Więc co nie tak?

fenrir
    Guest

Re: pinki

a moze nie pozdychaly tylko zaczely sie zmieniac w poczwarki?

mantid
    Guest

zrobiłeś dziurki wentylacyjne w pudełku z pinkami ?

PULSAR
    Guest

Nasuwa mi sie jedno pytanie w zwiazku z tematem.
    Muchy (plujki z pinek i te ze zwyklych bialych robakow) sa dobrym pokarmem dla modliszek, ale czy nie bylyby lepszym, gdyby czyms dokarmiac larwy i imago? Muchy po wykluciu sa "puste" w srodku a wiec wiekszosc ich wartosci odzywczej to chityna, poza tym sa bardzo malo wydajne w karmieniu (modliszka musi zjesc ich sporo, aby sie najesc, karmienie imago zlikwidowaloby czesciowo ten problem).
    Moze ktos probowal czyms wzbogacac diete much i ich larw?

kaczi
    Guest

mozesz wzucic kawalek miecha lub sera zoltego

maze
    Guest

nie pozdychaly....
    poczekaj troche

mantid
    Guest

Mozna karmic je mlekiem np. z dodatkiem vibovitu.

lim
    Guest

były dziurki wentylacyjne i na 100% pozdychały bo siedziały w tym słoiku przez ponad tydzień i zaczynało delikatnie ujmując śmierdzieć od nich

rosea
    Guest

Jak mogły pozdychać ? Ja trzymam w tym pudełku , w którym sprzedawane sa w sklepach. Nie ma w nich otworów wentylacyjnych, a larwy przepoczwarzają się i zmieniają w muchy.

lim
    Guest

dobra moze inaczej.....leżą nie ruszają sie ....ciemnieją i zaczynają smierdzieć....tak ma być??? klimatyzacje im założyć i drinki podać? bo ja juz nie wiem

Uprawnienia umieszczania postów