-
co z ta modliszka??
cze all........modliszka niedawno przeszla ostatnia wylinke fajna z niej samiczka byla :P ,jadla grubla itp.niedawno zauwazylem czarna plamke na jednej z lapek chwytnych.........a po kilku dniach juz jakis cala ta lapka zaczela czerniec i brazowiec modliszka nic nie je i wyraznie slabnie w oczach..........a teraz to juz jej sie plamki robia na calym ciela.........czy to jest jakas choroba , wada genetyczna czy moze cos z warunkami nie tak(chociaz te sa dobre, bo inne modliszki zyja i maja sie ok )........z gory dzieki za odpowiedz......
-
Re: co z ta modliszka??
wydaje mi sie ze to grzyb...jesli tak to padnie
-
Zdechnie. Moszez sprobowac amputowac jej cale odnoze, ale obawiam sie ze jest juz za pozno... Nie sadze zebys w jakikolwiek sposob tutaj zawinil. Prawdpodobnie modliszka uszkodzila mechanicznie odnoze i wdalo sie jakies zakazenie (grzyb, lub inne paskudztwo).
-
i z tym zdychaniem to tym razem niestety powaznie ;(
-
dzieki za odwpowiedz na moje pytanko.......a dzis rano modliszka juz nie zyla
-
A ja nie wiem o co chodzi. Moje 4 gastrica (2xL2+2xL3) mają małe, czarne plamki na kończynach chwytnych, ale jedzą, są dorodne, i nic im nie jest. Mają te plamki od początku gdy je mam-od L1 tj. około od 3 tygodni.
-
u mojej membranacei podobnie, ale ma jeszcze pare plamek na spodzie tulowia...
Uprawnienia umieszczania postów