Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: dziwne zdarzenie

PilotHawk
    Guest

dziwne zdarzenie

Cześć dzisiaj rano zdarzyło się coś dziwnego moja modliszka kórą kupiłem prawie miesiąc temu złorzyła kokon (ootkę) i rano jeszcze go dokańczała.Sam nie wiem jaki to gatunek modliszki.Jeśli ktoś by pomugł mi w rozpoznaniu tego gatunku to serdecznie dzięki.Jest ona długość jakieś 6,5 cm a szerokość około 2 cm.Jest zielona i na skrzydłach po dwóch stronach ma takie białe kropki.

Saurus
    Guest

Re: dziwne zdarzenie

daj zdjecie to bedzie mozna powiedziec aha a jak na nia spojrzysz to jej glowa nie wydaje ci sie jakas nieproporcjonalnie mała?

RadOne
    Guest

Gastrica

PilotHawk
    Guest

nie głowę ma dużą i ma raczej 5 cm.

Saurus
    Guest

hmm imago tylko 5 cm?? moze to jakas nakwietna? opisz ja dokladnie lub daj zdjecie

PilotHawk
    Guest

i jeszcze jedno ten kokon ma 3cm długości. I czy z tego kokonu coś się wykluje?
    modlicha ma dużą głowę a ciało 5cm.Odpowiedżcie bardzo ważne jest abym wiedział jaki to gatunek.

KLIK
    Guest

Jeżeli nie masz samca i nie łączyłeś ich to nic się nie wykluje.

PilotHawk
    Guest

aha ta modliszka może rozmnożyć się partenogenezą? i jaki to gatunek ma na skrzydłach takie dwie białe podłużne kropki.

Saurus
    Guest

na gastrice to za male.... wyglada tak?

PilotHawk
    Guest

nie ta modliszka tak nie wygląda.Opiszę ją dokładnie jest cała zielona skrzydła ma zielone w te kropki dwie białe o których pisałem.Ma 5 cm długości ciała i około 2 cm szerokości złorzyła kokon 3cm długości i 2cm szerokości.Jaki to może być gatunek modliszki?proszę o pomoc.

Uprawnienia umieszczania postów