-
Re: CZY WIECIE???
taaaak?ciekawe... przytoczylem nie "glowny" opis rodziny Hymenopodidae, tylko rodzaju Hymenopus (pod ogolnymi informacjami, na samym dole prawie) i tam jest napisane: "Temperatura w terrarium powinna utrzymywać się na poziomie 27-29 stopni, przy czym w nocy może nieznacznie spadać" . Czytaj uwaznie. Ten fragment mozesz sobie zobaczyc na www.modliszki.com/hymenopodidae.php, kawalek za opisem rozmnazania.
-
A Karo jesli koniecznie chcesz je kupic to po pierwsze nie wiadomo jak znioslyby wysylke z biofila (o ile jeszcze sa tam) a po drugie nie kupuj swoim zwyczajem 2 sztuk bo czesc na pewno padnie i musi sie jakas parka trafic ja uwazam ze przy nowym gatunku mniej niz 10 nie ma co kupowac :P
-
Po pierwsze to nie kupiłam ich poprzez wysyłkę.
Kumpel mi przywiezie.
Po drugie ty swoim zwyczajem kupujesz z 50 sztuk a potem połowa zdycha
Dlaczego?Nie da się zajmować tyloma na raz, nie zapewnisz im WSZYSTKIM odpowiednich warunków,jest ich za dużo.A jeżeli skupisz się na 2 to prawdopodobnie przeżyją obie.
-
jest jeszcze cos takiego jak przezywalnosc wylegu- jakas czesc zawsze pada. I nie porownuj swojego doswiadczenia z moim. Ile gatunkow hodujesz i od jak dawna, co?
-
Interesuję się terrarystyką od dawna i też wiem o ty dosyć dużo.
Dobra.... nie wtrącam się w twoje sposoby hodowli.
-
dobra, nie klocmy sie... o tych storczykowych pogadamy na gieldzie
-
Panowie opanujcie sie...
Nie widze nic dziwnego, w zaopatrywaniu sie w wieksza liczbe osobników. To przejaw zdrowego rozsadku. Rzadko kiedy udaje sie rozmnozyc trudniejsze w hodowli modliszki, jesli nie mamy do dyspozycji przynajmniej 6-8 osobników. Co do warunków trzymania modliszek, to polemizowalbym, czy tak znowu trudno utrzymać 50 osobników... Kwestia dobrej organizacji.
-
No dobra niech wam będzie ale......czy kupilibyście 10 osobnikóm za 300zł???
BEZNADZIEJA.
-
No cóz, bywa ze kupujemy za więcej.... To wciąga...
-
a po ile ty je kupujesz? w biofilu byly chyba po 12 zl. Poza tym z 2 osobnikow prawie na pewno nie trafi ci sie parka.
Uprawnienia umieszczania postów