-
Od którego L?
Od której wylinki mozna modliszke karmic pinkami i muchami?
-
Re: Od kturego L?
ja karmie muchami od l3 lub l4 (zaleznie od gatunku)ale pinki sa silne i mogo wyrwac mlodej modliszce odnuza chwytne(ja pinkami karmie od l5 l6(jakos tak)!!!!!!nie iwem czy z tymi pinkami to tak wszyscy maja ale mojej modliszce l4 pinka wyrwala odnoze chwytne!!!!
-
Od 1-4 wylinki swoje maluchy karmie owocówkami ale od 4a nawet 5 w zaczynam podawac muchy i mniejsze pinki .Tak jak powiedział Pierzu pinki czesto uszkadzaja mniejsze i jeszcze na tyle słabe sztuki które nie moga sobie poradzic z bardzo ruchliwymi pinkami.Wtedy dochodzi do uszkodzeń kończyn chwytnych ,co nie wrózy dobrze dla małych sztuk.
-
Zalezy od gatunku. Genralnie nie polecam karmienia pinkami, tylko muchami, ktore sie z nich klują.
-
Cholender jasny skad wziasc te owocowki w zimie?
Mam w sloiku pol jablka, bedzie cos z tego przyleca one czy nie?
Bede mial gastricie!
-
owocówki nie przyleca do calego jablka(moze w lato)ale w zime najlepiej zetrzyj jablko dodaj pare startych rodzajow warzyw i posyp lekk z maka i wymieszaj(maka powoduje ze calosc nie plesnieje)ale i tak nie jest powiedziane ze przyleca (luknij sobie tez na stronke vox-a tam masz o muszkach owocowych!!!!!!!!)
-
albo kup drosomix i hodowle zarodową neilotnych muszek...
-
Re: Od którego L?
moja modliszka to gastrica L3 i ma tak z 1,8 cm czy jej dac muche?
-
mozesz jej dac muszke ale odpowiednio mniejsza ok.1/3 mniejsza od modliszki!!!!!
jak jeszcze troche podrosnie to mozesz jej podawac wszytkie rodzaje much!!!!!!!!
-
Soul podaj gg musze z toba pogadac lenczyniaku:P
Uprawnienia umieszczania postów