Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: sklep w KAtowicach

Re: sklep w KAtowicach

thx josetsu

spox polecam sie na przyszlosc

jeszcze jedno pytanie... kiedys bylem na stronce tego sklepu ale zapomnialem adresu
    czy zna ktos adres tej stronki:]

No to ja też napiszę swoje zdanie na temat kongo.Rzeczywiście plusem tego sklepu jest iż przebywające tam zwierzaki mają dobre warunki jak na nasze sklepy(głównie pajęczaki), cena świerszczy też do przyjęcia (jeśli mówimy tu o małych ilościach). Natomiast minusem jest napewno fatalna wentylacja jest tam niesamowity zaduch i wilgotność. No i jak na sklep reklamujący się jako specjalistyczny akwa-terra. No to wybór gryzoni karmowych jest tragiczny wczoraj biegały tam dwie myszki. A jakiegoś średniego czy większego szczura to już nie uświadczysz. Oczywiście gościu (troszkę chmmm dziwny jak dla mnie) mówi,że sprowadzi ci jakiego chcesz szczura.No i raz zamówiłam, mówie średniej wielkości dla rocznego boaska,przychodzę na drugi dzień a tam siedzą dwa takie smoki i mówi z uśmiechem ,ze załatwił, mam sobie jednego z nich wybrać a drugi będzie dla anakondy))
    PS.
    Czy ktoś zna jakiś zoolog w Katowicach,Chorzowie w którym by były w stałej sprzedaży przede wszystkim szczurki???
    Pozdrawiam Magda

Kongo sprowadza gryzonie właśnie głównie na karmówki. Trudno, żeby w sobotę coś zostało, skoro giełda jest w poniedziałek. Przez cały tydzień ludzie biorą te gryzonie i w sobote są juz tylko takie niedobitki :P

Nie wiem co sie tego zaduchu czepiacie. Kliamtyczny jest sklep, godny polecenia!

ciezko uniknąć 100% wilgotności przy takiej ilości akwariów jak w kongo

Ja nie mówie ze sklep jest zły czy cos takiego...tylko zdziwiło mnie jedna rzecz iż ten pan który tam sprzedawał jak sie go zapytałem np. o cene Gieniculaty to on (nie wiedział) musiał sie zapytac zony i tak samo było z jeszcze dwoma ptasznikami A jak byłem w sobote[8-01-2005] to swierszczy nie mieli;( Ale sadze dla tego poniewaz była to sobota a w poniedziałek przecierz jest giełda Ale ogólnie fajny jest chyba najlepszy w całych Katosach

Morda ja nie mówię tu tylko o sobocie idź tam w każdy inny dzień tygodnia i zobacz czy są średnie czy duże szczury -nie ma nawet we wtorek, czyli po giełdzie bo oni chyba nie maja innych dostawców. W najlepszym wypadku siedzi jeden ogromny szczur (ktoś sobie zamawia dla anakondy) a sklep "specjalistyczny" za jaki chce uchodzić kongo powinien mieć karmówkę przez cały tydzień a tu ani żywca ani mrożonek.A co do ilości akwariów i wilgotności no cóż nawet w takiej rzeźni jak na Mariackiej (masz rację Korsakow lepiej omijać go zdaleka) też mają akwaria i dużo mniejsze pomieszczenie a wilgotność w normie.Po prostu by mogli zainwestować w jakiś wyciąg. No i dążyć do doskonałość jaką dla mnie w Polsce jest jeden z Krakowskich sklepów tak pod względem fachowej obsługi jak i asortymentu.
    Pozdrawiam Magda.

Uprawnienia umieszczania postów