Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Eremiaphila zetterstedti ktokolwiek widział ktokolwiek wie

Mieszany widok

rozi
    Guest

Eremiaphila zetterstedti ktokolwiek widział ktokolwiek wie

czy ta modliszka kiedykolwiek wogóle sie pojawia w psrzedarzy? ktokolwiek ja kiedys posiadał a jesli tak to skad?

kudlaty
    Guest

Re: Eremiaphila zetterstedti ktokolwiek widział ktokolwiek wie

Ja i Mantid przez spory czas hodowaliśmy te modliszki - na zachodzie są jeszcze osoby posiadające ten gatunek w swojej kolekcji.
    Jest to średniej wielkości Eremiaphilia(około 2,5 cm) - sprawia sporo problemów w utrzymaniu - wymaga wysokich temperatur za dnia(min. 30C) i niskich w nocy - osobniki tego gatunku należy trzymać osobno(są bardzo podatne na stres oraz bardzo agresywne wobec siebie).
    Ciekawostka:
    Eremiaphilie przechodzą wylinkę leżąc na ziemi - z kokonu wychodzą one pojedyńczo przez końcówkę kokonu wystającą z ziemi(samice zakopują kokony w piasku).

rozi
    Guest

no własnie to linienie leżąc oraz aktywne polowanie wydaje mi sie niesamowicie fascynujace. ale rozumiem ze szansa na kupienie tego garunku jest zblizona do zera?

kudlaty
    Guest

niestety tak

pierzu
    Guest

ja ma ten gatunek niestety jeszcze sie nie rozmnozyly9mam juz kokon)jeden jak sie wykluja to dam ci znac kontakt gg 5676860 w profilu nie jest napisane ze je mam (ale sa one bardzo trudne w chodowli)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów