Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Gryząca modlicha

PilotHawk
    Guest

Gryząca modlicha

Siemka!Mam problem a zarazem pytanie.Kupilem sobie od dwóch tygodni Modliszkę Gwinejską (Sphodromantis Gastrica) i gdy ją wyjąlem już drugi raz zblirzala glowe ku palcom aby chyba ugryść. I czy wasze Gwinejki też tak postępują i co zrobić aby mnie nie prubowała zjeść?

katola
    Guest

Re: Gryząca modlicha

One nie gryzą.Są dla ciebie całkowicie bezpieczne.A, i po co kupujesz owady których się boisz.Weź że ją na rękę to sie przekonasz

Remus
    Guest

One nie chciala ugryzc.Modliszki czesto tak robia gdy chce im sie pic Paradoxy tak robia

rozi
    Guest

dokładnie. rece Ci paruja a owady to wyczuwają. spryskaj im delikatnie pojemnik.

piteer
    Guest

hmmm
    mnie niedawno moja s.gastrica uwalila....
    i to miedzy palce tam gdzie jest delikatna skora...hehe
    mnie uchlala tylko 1 raz -jakby walnela drugi to by sie penie do krwi dogryzla.....
    heh ale niema co sie obawiac

Norbi
    Guest

Też tak sądze że poprostu chciała się napić, gdy swoją gwinejską biorę na ręce to oczywiście muszę rość dłoń bo wtedy tak pije jak gdyby miała kaca.

mikusis
    Guest

Ta to ja wam powiem ze moja Polispolita Euregniosa(błedyw łacinie) ugryzła mnie 2 razy i to do krwi.

Była bardzo agresywna

piteer
    Guest

ciekawe jak gryza parasphendale ...
    te to dopiero maja duzy leb....
    hehe niedlugo bede mugl sprawdzic....

PilotHawk
    Guest

Dzięki wszystkim za te odpowiedzi. Będę musiał sprawdzić czy jednak będzie pić a nie jak myślałem ugryść albo zjeść.

kudlaty
    Guest

Duża modliszka na początku może zbierać wilgoć ale po chwili zacznie wgryzać się w ciało...przy większych gatunkach może to być nieprzyjemne....

Uprawnienia umieszczania postów