Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Gdzie tani szklarz/terra we Wrocku?

Gdzie tani szklarz/terra we Wrocku?

Cześć. Właśnie wracam od szklarza (siedziba na dokerskiej, kozanów, Wrocław ma sie rozumieć). Zleciłem wykonanie terrarium o wymiarach 22x22x40 a pan zażyczył sobie 35zł. Aha - musiałem jeszcze dostarczyć siatke którą zakupiłem w biofilu (20 zł + koszt przesyłki - dobrze że przynajmniej na 3 terraria wystarczy ). Ile Wy płacicie u szklarza za taką robotę? Gdzie mogę nabyć tanie terraria we Wrocku? W dziale sprzedam, ludzie oferujący terraria są z innych miast, nie opłaca sie wysyłać szkła :|

Re: Gdzie tani szklarz/terra we Wrocku?

Na placu na Swiebodzkim mozna kupic lub zamowic na wymiar.

Ja chciałem ładne terrarium, więc sam zadbałem o siatkę i o wszystko co trzeba. Prowadnice zostawiłem ostatnio u niego, jakieś 70 cm, to chyba będzie miał Facet też daje mi rady co i jak mam robić dziś mówił mi, że robi u niego terraria jakiś koleś co ma mnóstwo pająków i on ponoć nie robi wentylacji z boku bo pająki mogą z powietrzem wylecieć - nawet nie wnikałem o co chodzi Ale pan jest spoko, wszystko ze mną omawia co i jak, i z ostatniego terra jestem zadowolony w sumie (tyćke krzywe, tyćke). Szklarz ma siedzibkę na Dokerskiej 12 CHYBA (wejście od strony podwórka), bo dokładnie nie wiem. Jak ktoś wie gdzie jest szklarz który ma swoje siatki do terrariów to prosze o dalsze ifno, dzięki Robert, zorientuje sie

Terra będzie w przyszłości dla pjączka nadrzewnego. Będzie zbudowane jak normalne terrarium - czyli wentylacja dolna normalna, na górze umiejscowiona po środku. Drzwiczki na prowadnicach. Wentylacja dolna będzie na wysokości 8 cm, na niej prowadnica, górna prowadnica nie będzie przyczepiona bezpośrednio do sufitu, tylko do szybki ( 5 cm ) - to na wypadek, gdyby pajączek zrobił sobie gniazdko w górnym rogu (nie będzie mieszkał na drzwiczkach [ choć kto go tam wie jak rozwiąze sobie sprawe gniazda ] ) Mam zamiar obkleić je cienkim korkiem, takim który daje sie od talerze, do środka wstawić jakiś korzeń, może sztuczną roślinkę. A drzwiczki zaplanowałem na prowadnicach, bo mam dostęp do terrarium z dwóch stron - myśle że to będzie wygodne

Uprawnienia umieszczania postów