Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jakie wymiary?

Mieszany widok

Norbi
    Guest

Jakie wymiary?

Mam pewien problem, a tym problemem jest to jakie najlepsze wymiary terrarium powinna mieć modliszka, chciałbym też uwzględnić fakt że w terrarium chcę posadzić jakieś roślinki.

dominik1
    Guest

Re: Jakie wymiary?

wysokość powinna wynosić : 3 razy długość owada i po kłopocie

Norbi
    Guest

A mniejwięcej jaka podstawa.

Saurus
    Guest

to malo wazne, dorosla modliszke mozesz trzymac nawet w przycietej w najszerszym na gorze miejscu butelce 1,5 L po wodzie z siatka jako przykrycie

PULSAR
    Guest

Co bedzie juz nieco nieciekawa perspektywa dla modliszki, bo pomimo ze nie ruszaja sie zbyt wiele 9zalezy od pory dnia, gatunku) to jakiejs przestrzeni wymagaja. Dla gastrica przynajmniej te 15 na 15 podstawe bym zapewnil, wysokosc moze byc tez kolo 15, z tym ze na czas imaginalnej wylinki trzeba bedzie przeniesc do wyzszego (25cm) terra.

m.borkowski
    Guest

Zgadzam się z PULSAREM - i dlatego zamiast butelki 1.5 l używałem obcietej 5 l (Nestle Aquarel - są bardzo fajne, bo mają żebrowanie, dzięki czemu są dość sztywne, chociaż nienajlepiej się obserwuje).

Zdrówko,
    Borek

Saurus
    Guest

no moze z ta 1,5 troche przesadzilem- ale minimalne wymiary to mysle ze taka po 2 L nawet by starczyla, one sa spore i wysokie

Uprawnienia umieszczania postów