-
paradoxa
Niedawno kupilem sobie tą modliszke i mam z nią same problemy.Nie chce mi jeść świerszczy, mimo iż ten biega przed nią.Muchy już sie skończyly a owocowkami to juz wogole sie nie interesuje.O co może jej chodzić?
-
Re: paradoxa
No to musisz się postarać o muchy. Paradoxy bardzo je lubią . Moja zabrała się dopiero za świerszcze jak była imago Ale mam pecha, bo muszę kupić muchy dla fasciat...eeee
-
O co może jej chodzić?
...bez obrazy , ale dylematy hodowców powstaja z niewiedzy,..... tradycyjnie polecamy dział...FAQ .napewno znajdziesz odpowiedz
...oto link
http://modliszki.com/faq.php
-
Paradoxy sa wybrende. Muchy to ich ulubiony pokram. Wg mnie swierszczami bedzie Ci ciezka ja wykramic.
-
Nie raz wychodziłem z siebie jak zabrakło mi much i musiałem karmić paradoxy świerszczami, tak to już z nimi jest. Imago jedzą młode świerszcze bez problemu ale zanim będziesz miał imago to będziesz potrzebował nie małej ilości much a z muchami zawsze jest problem (śmierdzą, srają, są obrzydliwe i szybko zdychają jeśli trzymasz je w słoiku).
Pozdrawiam Mti
-
Zalezy jakie muchy, owocówki jakoś nie narzekaja na słoiki, a większe muchy np. miesne i domowe można kupić ich larwy w sklepie wędkarskim, podajrze u mnie sa po 1.20zł jakieś 200sztuk larw, nie trzeba ich karmić już, postawićw ciepłym ciemnym miejscu i za kilka dni masz dorodne kolorowe muszki :P Sa całkiem spore (nawet do 2cm mi sie zdarzały!)
-
Bylem w zoologicznym i sprzedawczyni powiedziala mi, ze na samych muchach to jej nie wykarmie.Co o tym myslicie?
-
Ze wykarmisz, jako urozmaicenie mozesz podawac swierszcze, oczywiscie odpowiednio mniejsze.
-
Uprawnienia umieszczania postów