Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: paradoxa

siara
    Guest

paradoxa

Niedawno kupilem sobie tą modliszke i mam z nią same problemy.Nie chce mi jeść świerszczy, mimo iż ten biega przed nią.Muchy już sie skończyly a owocowkami to juz wogole sie nie interesuje.O co może jej chodzić?

rosea
    Guest

Re: paradoxa

No to musisz się postarać o muchy. Paradoxy bardzo je lubią . Moja zabrała się dopiero za świerszcze jak była imago Ale mam pecha, bo muszę kupić muchy dla fasciat...eeee

x ray
    Guest

O co może jej chodzić?
    ...bez obrazy , ale dylematy hodowców powstaja z niewiedzy,..... tradycyjnie polecamy dział...FAQ .napewno znajdziesz odpowiedz
    ...oto link
    http://modliszki.com/faq.php

corno
    Guest

Paradoxy sa wybrende. Muchy to ich ulubiony pokram. Wg mnie swierszczami bedzie Ci ciezka ja wykramic.

MTI
    Guest

Nie raz wychodziłem z siebie jak zabrakło mi much i musiałem karmić paradoxy świerszczami, tak to już z nimi jest. Imago jedzą młode świerszcze bez problemu ale zanim będziesz miał imago to będziesz potrzebował nie małej ilości much a z muchami zawsze jest problem (śmierdzą, srają, są obrzydliwe i szybko zdychają jeśli trzymasz je w słoiku).

Pozdrawiam Mti

Wisel
    Guest

Zalezy jakie muchy, owocówki jakoś nie narzekaja na słoiki, a większe muchy np. miesne i domowe można kupić ich larwy w sklepie wędkarskim, podajrze u mnie sa po 1.20zł jakieś 200sztuk larw, nie trzeba ich karmić już, postawićw ciepłym ciemnym miejscu i za kilka dni masz dorodne kolorowe muszki :P Sa całkiem spore (nawet do 2cm mi sie zdarzały!)

siara
    Guest

Bylem w zoologicznym i sprzedawczyni powiedziala mi, ze na samych muchach to jej nie wykarmie.Co o tym myslicie?

PULSAR
    Guest

Ze wykarmisz, jako urozmaicenie mozesz podawac swierszcze, oczywiscie odpowiednio mniejsze.

mantid
    Guest

spokojnie wykarmisz...

Uprawnienia umieszczania postów