-
Czy modliszki jedzą mysie osseski ??
Prosze o udzielenie mi odpowiedzi na powyzsze pytanie ;]
-
Re: Czy modliszki jedzą mysie osseski ??
Dorosłe modliszki dużych gatunków może i by potrafiły zjesć oseska ale pomyśl jak by to wyglądało- modliszka przeciez obgryza swoją ofiarę...A noworodek nalezy jeszcze do ssaków wiec wyobraz sobie widok.......Słyszałem ze dorosłe H.membranacea potrafia upolować oseski.
-
teoryetycznie tak a praktycznie to zależy czy im je podasz albo jeśłi żyjąna wolności czy sobie znajda. No i muszą być oczywiście odpowiednio duże i uważam karmienie ich oseskami za sadyzm.
-
tak..pytam sie tylko z ciekawosci teoretycznej ;] bo ktos mi mowil ze mozna dawac a cos w to nie wierzylem...;]
-
sadyzm no co Ty AGAM a karmienie pajakow, skorpow, wezy, jaszczurek i innych to tez sadyzm, a gdy na wolnosci upoluje to tez sadyzm??
-
Duze modliszki sa w stanie upolowac male kregowce, np. ptaki i ssaki (mala mysz, niekoniecznie osesek). Jednak odradzam takie karmienie, bo jest to niezbyt przyjemne doswiadczenie.
-
Tak to jest sadyzm karmienie skorpionów też - pająki i weze zabijają szybko. A na wolności to natura a nie sadyzm. Tutaj jest wybór.
-
Tak jak powiedzial AGAM, weze szybko dusza, pajaki jadem zabijaja, natomiast skorpiony zadko uzywaja kolca jadowego wiec mysza jest wciagana na zywca, o modliszkach juz nie wspomne. Nie wiem czy widok jeszcze zywej myszy zjadanej od srodka kogos cieszy.
-
Mialem dorosla samice hieroduli i sadze ze nie bulo by problemu podac jej oseska (nie wiem co z koscmi i czaska)
Kiedu moja hereodula po ostatniej wylince wciagnela 25 (w 3 dni) jeden z hodowcow namawial mnie zebym jej podal oseska (( ale pomysl co to by byl za nieprzyjemny widok krwi, upapranym terra i uwalonej w niej modliszce.
Hya to malo estetyczny widok ale jak ktos lubi.
Adam
-
Uprawnienia umieszczania postów