-
h.m
Hierodula membranacea-mam zamiar na dniach kupić sobie kilkanascie sztuk tych modliszek - i teraz tak kiedyś miałem juz te modliszki a dokładnie jedną chodowała się łatwo i przyjemnie ale po dzisiejszych poszukiwaniach opisu do tych modliszek okazuje się ze ona jest bardzo cięzka w chodowli bardzo padliwa ,zalecana dla bardzo zawansowanych hodowców .i teraz moje pytanie czy to prawda co napisałem i znalazłem w necie czy tylko wyolbrzymienie .mam w tej chwili gastice l5 kupiłem je 30 dni temu były l1 i na 19 sztuk padła mi tylko 1 zaraz po przyjeżdzie co niewątpliwie nie było moja winą. z tym ze teraz nie będe mógł się już tak bardzo zajmować nowymi modliszkami(szkoła 6.00-18.00)więc czy jest sens je kupować czy nieprzezyja bez stałej opieki typu spryskiwanie karmienie jak siętemperatura w pomieszczeniu podniesie do odpowiedniej itd.?
-
Re: h.m
eeeeeeeeeeeeeeee z tymi trudami hodowli to hcyba lekka przesada. ale napewno trudniej je hodowac od gastric. mam kilka sztuk obecnie i jak na razie maja sie dobrze. poza tym jak kupisz kilkanascie sztuk to parka do imago powinna Ci dozyc
pozdrawiam kuba
p.s.ale najlepiej jakby sie wypowiedzeli bardziej doswiadczeni hodowcy
-
to jest łatwa modliszka w chodowli mam obecnie 3 szt.
ps.niekieruj sie opisami na terrarystyce
-
Niestety wiekszosc opisów w sieci jest do bani. Te na terrarystyce zwłaszcza...
Opis jest na naszej stronie www.modliszki.com
-
A mi się łatwiej hodowało membranacea'e niż gastrice. Z moich doswiadczeń jest to bardzo łatwa modliszka do hodowania
-
Obok gastric, to chyba najlatwiejsza i najbardziej popularna w hodowli modliszka. Kupuj smialo - uwaga, mlode lubią uciekac przy otwarciu pojemnikow
-
dzięki wszystkim chodowałem jedną sztukę jak dotej pory i po prostu zgłupiałem jak to przeczytałem po prostu myslałem ze trafiłem na "wtjątkową" sztukę nie do zamęczenia
-
no dobra juz mam zamówione 21 sztuk mają być w czwartek więc czekam
-
Moje chińskie też próbuja ucieć jak tylko wieczko podniose na 2mm:P ale zdąże zamknać :P Trzeba uwarzac zeby jej nie przymknać czasem i nie urwać nic :P
Uprawnienia umieszczania postów